Третото издание на Мултиевропейското първенство по таекуондо бе официално открито

Третото издание на Мултиевропейското първенство по таекуондо бе официално открито ...

Златен медал за България пред погледа на министъра на спорта


Третото издание на Мултиевропейското първенство по таекуондо бе официално открито от служебния министър на спорта Андрей Кузманов. В присъствието на председателя на БФТ Слави Бинев, новият посланик на Република Корея у нас Н.Пр. Хо Шик Лий, Гранд Мастер Парк, проф. Александър Маринов, проф. Красимир Петков, Чавдар Чернев, както и представители на различни посолства. Министър Кузманов поздрави родната федерация по таекуондо, като отбеляза, че дори в момент на пандемия, тя прави геройство, и невъзможното за да се организира поредното голямо първенство у нас.

Председателят на БФТ Слави Бинев благодари за високата оценка, която бе дадена за организацията на надпреварата и сподели, че България вече трайно се е настанила в световната таекуондо карта с поредицата от големи състезания, на които София бе домакин в последните два месеца.

Ерика Костадинова бе блестяща на полуфинала, където се изправи срещу представителка на Гърция. Ерика се наложи с категоричното 21:3. На финала българката отново показа класа и не даде никакви шансове на своята противничка от Румъния. С техническа победа 23:2 Ерика грабна златния медал. Мартин Симеонов игра полуфинал срещу представител на Германия. В първите две част българското момче се представи отлично, но в крайна сметка взе бронзов медал.

Утре надпреварата продължава в категория юноши и девойки.

Източник: gong.bg