Третодивизионният Локомотив Мездра излезе с официална декларация до Зоналния съвет

...
Третодивизионният Локомотив Мездра излезе с официална декларация до Зоналния съвет
Коментари Харесай

Локо Мездра пусна декларация заради ненормалната обстановка срещу Пещера

Третодивизионният Локомотив Мездра излезе с публична декларация до Зоналния съвет на Българския футболен съюз, написана от ръководителя на Управителния съвет Цанко Цанев. Тя е по отношение на ексцесиите, случили се по време на срещата от 3-ия кръг на Трета лига в гостуването на Пещера Галата, където се стигна до грозни подиуми на терена.

"Уважаеми господа,

Управителният съвет, спортно-техническият щаб и последователите на ОФК Локомотив - гр. Мездра показват своето надълбоко отвращение от ненормалната конюнктура, основана от страна на домакините преди, по време и след футболната среща от 3-ия кръг на шампионата в Северозападната Трета лига сред тимовете на ФК Пещера - Галата и ОФК Локомотив - Мездра, състояла се на 21.08.2021 година

През целия мач състезателите и почитателите на клуба хазаин предизвикаха нашите футболисти с поредност от неспортменски прояви - груби влизания, застрашаващи здравето на нашите футболисти, нецензурни вербални обиди и закани за разпра, целящи да всеят в тях боязън. Стигна се даже до навлизане на терена на последователи на домакините в средата на първото полувреме, които потърсиха пояснения от основния арбитър за негово присъждане и до опит за побой от страна на озверели почитатели на домакините над татко на наш състезател и неговата сестра, които бяха на трибуните.

Все груби нарушавания на реда и сигурността на стадиона, на които станаха очевидци и длъжностните лица, ангажирани с дуела - съдийската бригада и дежурният пратеник на БФС.

На почивката, обезпокоени съществено за своето здраве и живот, нашите футболисти не желаеха да излязат за второто полувреме, макар че водеха е резултата с 0:1. С големи старания от страна на спортно-техническото управление момчетата, измежду които имаше и 16-годишен младеж, бяха уверени въпреки всичко да доиграят мача с предупреден край.

Убедени сме, че сходни арогантни дейности, мъчително познати ни от „ мутренските времена “ през 90-те години на предишния век, са безусловно неприемливи по българските футболни терени през XXI век.

Като осъждаме остро тези прояви на безпардонно тъпчене на правилата на Етичния кодекс и на Хартата на поддръжниците, на правилното и спортсменско държание, настояваме способените органи в Зоналния съвет на БФС - Велико Търново да наложат най-строги дисциплинарни санкции на клуба хазаин на въпросната среща - ФК Пещера - Галата.

ОФК Локомотив - Мездра най-отговорно декларира, че такива тимове нямат място в системата на българския футбол!

Призоваваме останалите футболни клубове, участници в шампионата на Северозападната Трета лига през спортно-състезателната 2021/2022 година, да поддържат нашата декларация.

Същевременно имаме съществени искания към някои отсъждания на съдийската бригада в наш ущърб, които оказаха решаващо въздействие върху крайния излаз от дуела. Като да вземем за пример за неотсъдена засада на неприятелски играч през второто полувреме, след което домакините получиха правото да изпълнят дузпа и отбелязваха втори гол, както и за анулиран гол на наш футболист при резултат 2:1 заради несъществуваща засада. В тази връзка настояваме отрасловите комисии към Зоналния съвет на БФС да изгледат деликатно видеозаписа на мача и да вземат отношение по отношение на решенията на основния рефер и на неговите асистенти във въпросните обстановки. "
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР