Трети поредни парламентарни избори, ниска избирателна активност и отново сме

...
Трети поредни парламентарни избори, ниска избирателна активност и отново сме
Коментари Харесай

Витанов: Нещата отиват към нови избори

Трети следващи парламентарни избори, ниска изборна интензивност и още веднъж сме пред алтернативата ще се сформира ли кабинет.

" В България се борят две трендове - едната е ГЕРБ, Движение за права и свободи и каквито партии има на статуквото, другите са партиите на смяната. За да има устойчиво държавното управление, едната от тези трендове би трябвало да си замине, а другата да остане. Това нещо ще се реши на локалните избори ", разяснява математикът от Българска академия на науките проф. Николай Витанов.

" Останаха 6,5 млн. мишлета. Виждаме събрани на едно място твърдите електорати на партиите, които са 30%, които гласоподават. Останалите 70% са разпръснати във фазовото пространство. Как се ръководи такова нещо - доста мъчно. Най-устойчивият вид е служебното държавно управление, то е отместената тенджера. Ако тръгне да се образува постоянно държавно управление, значи да сложите тенджерата на котлона, който е доста мощен. В тенджерата не може да има коалиция от една или две партии, а от най-малко 3. С 3 съставки в манджата отново няма да стане, тъй като ползите са разнообразни ", сподели още той.

Според математика от Българска академия на науките при четворна коалиция отиваме в областта на фантастика, защото в България четворните обединения не работят. 

По думите му Движение за права и свободи и " Възраждане " мъчно ще влязат непосредствено в държавно управление, а единственият метод е да се направи кабинет с мандата на ГЕРБ. По-вероятно е нещо да се направи с третия мандат, а не с втория на " Продължаваме промяната ", означи той пред bgonair.

" Радев държи много власт в страната посредством служебното държавно управление. Държава доста мъчно се ръководи с по-малко от 135 депутати. Не виждам по какъв начин ще се събере такава коалиция. Нещата отиват на служебно държавно управление и нови избори. Решителната борба ще бъде на локалните избори ", акцентира проф. Витанов. 

За край той уточни, че Ковид-19 се засилва и броят на новите случаи пораства. Според него ще ни връхлети Ковид вълна.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР