Трети ден Регионалната екоинспекция в Хасково търси източника на замърсяване

...
Трети ден Регионалната екоинспекция в Хасково търси източника на замърсяване
Коментари Харесай

Все още не е ясен източникът на замърсяване на водата в центъра на Кърджали

Трети ден Регионалната екоинспекция в Хасково търси източника на замърсяване на така наречен водно огледало в центъра на Кърджали. Експертите реагираха на поредност сигнали, че във водата има огромни кафяви петна. 

Резултатите от взетите проби се чакат идната седмица, посочи Мариана Колева от екоинспекцията.
" Където сме ходили до момента, не сме разкрили източник. По крайбрежията отваряме шахти, обикаляме и хипотетични обекти, само че няма следи никакви от изпускане. В някои интервали има, а в някои интервали няма -  вятърът го събира по този начин на някои места, само че има и интервали, в които няма въобще, т.е. изчистено е ",  добави Колева от районната екоинспекция в Хасково.

Междувременно, стана ясно, че водата от публичната чешма на бул. " Христо Ботев " в центъра на Асеновград, известна още като Конската чешма е негодна за пиянство. Това откри инспекция на Регионалната здравна ревизия. 

В една от пробите е открито наличие на нитрати над допустимите стойности. На общинската администрация е издадено наставление да осведоми жителите като на мястото към този момент е сложена предупредителна табела. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР