Трети човек почина в Ухан, провинция Хубей в Китай, поразен

...
Трети човек почина в Ухан, провинция Хубей в Китай, поразен
Коментари Харесай

Смъртни случаи от непознат вирус в Китай

Трети човек умря в Ухан, провинция Хубей в Китай, изумен от новия вид ковид, поради който се развива рискова пневмония. Общият брой на инфектираните доближи 198 души, се споделя в известие на градската здравна комисия, представено от РИА Новости.
Регистрирани са 59 нови случая на болест на 18 януари и 77 нови случая на 19 януари. Сред пациентите с новия вид ковид през последните два дни, са 66 мъже и 70 дами, най-младият пациент е на 25 години, най-старият - на 89. Симптомите при пациентите стартират да се появяват преди 18 януари, в началото са имали температура, кашлица и зной, прецизира БГНЕС.
" На 19 януари в град Ухан са регистрирани 198 случая на зараза с нов вид ковид, от които 25 души към този момент са изписани от болничното заведение, 35 пациенти остават в тежко положение, 9 в извънредно тежко положение и трима пациенти са умряли. Състоянието на останалите заболели се прави оценка като устойчиво ", се показва в изказване на градските здравни управляващи.
От 817 души, които са имали непосредствен контакт с пациенти, 727 към този момент са извадени от медицински контрол, 90 са към момента под наблюдението на експерти и те към момента не са показали признаци на болестта.
В края на декември китайските управляващи оповестиха за огнище на пневмония с незнаен генезис в Ухан. Експертите откриха, че причинителят на болестта е нов тип ковид. Към 19 януари общият брой на случаите нараства до 62 души, от които двама души са умряли.
Коронавирусите са семейство от повече от 30 вируса, разграничени на две подсемейства. За първи път са изолирани през 1965 година. Засягат хора, домашни любимци, птици, свине, добитък. Коронавирусът е в положение да предизвика увреждане на дихателната система, стомашно-чревния тракт и нервната система.
Комитетът по опазването на здравето на Даксин в Южен Пекин, където се намира ново интернационално летище, разгласи, че има двама пациенти, изумени от новия ковид.
" Двама пациенти с тресчица дойдоха в лечебните заведения, като преди този момент пътуваха до Ухан. Въз основа на изследването на клиничните признаци, резултатите от епидемиологичния обзор и оценки от експерти от Центъра за надзор и профилактика на болесттите беше доказано, че пациентите са инфектирани с новия вид ковид ", се споделя в изказване на комитета.
И двамата са приети в болница и са под непрекъснато наблюдаване от експерти. Състоянието им се прави оценка като устойчиво. Съобщава се, че тези, които са влезнали в директен контакт с болните, са сложени под лекарско наблюдаване, само че до момента не са развили никакви признаци на болестта.
Какво провокира заболяването в Япония - вижте в този материал!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР