Третата за тази година актуализация на фармако-терапевтичното ръководство по медицинска

...
Третата за тази година актуализация на фармако-терапевтичното ръководство по медицинска
Коментари Харесай

За трети път тази година актуализират ръководството по медицинска онкология

Третата за тази година актуализация на фармако-терапевтичното управление по здравна онкология стана факт с обнародваните промени в днешния брой на „ Държавен вестник “.

Голяма част от тях отразяват актуалните трендове в лекарственото лекуване на онкологичните болести, като един от главните акценти в измененията е разширеното включване на лекарства за имунотерапия.

Значително място в управлението са намерили нови лечебни схеми при нерезактабилна и метастатична болест, дължаща се на карцином на хранопровода и аденокарцином на панкреаса.

Нови благоприятни условия за адювантна и поддържаща терапия включват обновените лечебни схеми за лекуване на рака на гърдата, рак на простатната жлеза в неговата резистентна на кастрация форма, рак на яйчника, фалопиевата тръба и първичния перитонеален карцином. Всички те обогатява палитрата от модерни лекарства, включително и за перорално приложение, при другите подтипове злокачествени локализации. малиген

Карцином на дебелото и правото черво и на тънките вътрешности, на стомаха и бъбрека, на белия дроб, както и малигнен плеврален мезотелиом и малигнен меланом са другите неоплазии, при които към този момент ще се ползват обновени подходи за лекарствено лекуване.

Обнародваните текстове можете да видите.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР