Третата вълна на коронавируса не стихва и днес новозаразените са

...
Третата вълна на коронавируса не стихва и днес новозаразените са
Коментари Харесай

Третата вълна на коронавируса не стихва: Как изглежда картата на България

Третата вълна на ковид не стихва и през днешния ден новозаразените са над 4300. Всеки пети тест е позитивен. Расте броят на настанените в болница. Очаква се здравните управляващи да решат ще бъде ли натрапен съвсем цялостен локдаун в София и Бургас, които са двете най-критични области.

786 и 721 на 100 000 души е заболеваемостта за 14 дни в Бургас и София. 7 области - Кюстендил, Плевен, Враца, Перник София област, Силистра, Шумен - имат над 500 заболели на 100 000. Те попадат в лилавата зона на картата.

Снимка: btvnovinite.bg

Единственият " оазис " на към момента малко открити случаи на ковид е Търговище, по отношение на данните от картата за страната. За последните 24 ч. там са диагностицирани 13 новия случая на короанвирус.

Информацията е направена от екип на bTV Новините и е основана на статистиката в Единния информативен портал.

Натискът върху здравната система непрекъснато пораства, регистрира проф. Генчо Начев, който е шеф на столичната болница „ Св. Екатерина “. И там все по-голяма част от леглата, планувани за Коронавирус заболели, са заети.

„ Напрежение има в лечебните заведения. Преди един месец 50% от леглата бяха заети. Сега - 75%. Ние се готвим за най-лошото, при което ще се наложи някои лечебни заведения да станат Коронавирус лечебни заведения “, сподели Начев.

Той регистрира, че обстановката у нас се утежнява. Според него не е трябвало ограниченията да се разхлабват.

„ Ако в този момент не ги въведем, един ден ще ни питат за какво не сме ги въвели. И тогава жертвите ще са доста “, сподели той.

Проф. Начев следи още, че новите разновидности на ковид по-често засягат младежи, а в някои случаи води до по-тежко боледуване.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР