Третата ракета на страната Адриан Андреев записа ново рекордно класиране.

...
Третата ракета на страната Адриан Андреев записа ново рекордно класиране.
Коментари Харесай

Рекорди на Андреев, Лазаров и Томова

Третата ракета на страната Адриан Андреев записа ново рекордно класиране. Той доближи до полуфиналите на " Чалънджър " -а в Орлеан, Франция, и се изкачи с 36 места до рекордната за него 211-а позиция в света с 246 т. 
Националът Александър Лазаров също бележи рекорден напредък. Той победи чеха Иржи Лехечка в I кръг на шампионата " София оупън " със 7:5, 6:3 и със 159 т. към този момент е 311-и в подреждането, като скочи с 23 места.
Първата ни ракета Григор Димитров, който отпадна във II кръг в " Арена Армеец ", отстъпи с едно място и към този момент е 24-ти с 1640 т.
Втората ни ракета Димитър Кузманов се свлече с 14 места и е 172-ри с 319 т.
Карлос Алкарас (Исп) остава на върха с 6740 т., а с 5810 т. Рафаел Надал (Исп) измести от второто място Каспер Рууд (Нор), който има 5645 т. 
Двукратният първенец в София Яник Синер (Ит), който отпадна на полуфинала и не съумя да отбрани купата си, изпадна от топ 10, преместен от Хуберт Хуркач (Пол).
Шампион в София стана 26-годишният швейцарец Марк-Андреа Хюслер, който победи в трагичен край с 6:4, 7:6 (8) първата ракета на Дания Холгер Руне и се изстреля с 31 места и към този момент е на рекордната за него 64-та позиция със 784 т. Наследникът на великия Роджър Федерер като първа ракета на Швейцария призна, че в никакъв случай няма да не помни София, където игра първи АТП край и завоюва първа купа. Той обаче разкри, че няма да пази купата си следващата година, тъй като шампионатът е изместен през януари, когато са и мачовете от Световната група за Купа " Дейвис ", неофициалното международно състезание по тенис за мъжки тимове. 
19-годишният Руне се изкачи с 5 позиции до №26 с 1461 т.
Първата ракета на България при дамите Виктория Томова също записа рекордно класиране в класация на Женската тенис асоциация (УТА). Миналата седмица тя отпадна на старта на шампионата на червени кортове от сериите УТА 250 в Парма, Италия, само че се изкачи с две места до рекордния за нея №91 в света с 679 т.
Младата Гергана Топалова също прогресира с две места до върховата в кариерата й до момента 332-ра позиция със 177 т. 
На върха остава шампионката от Откритото състезание на Съединени американски щати Ига Швьонтек (Пол) с 10 180 т., следвана от финалистката в Ню Йорк Онс Джабер (Тун) с 5090 т. >  >

 
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР