Третата по големина компания във Великобритания Unilever ще напусне седалището

...
Третата по големина компания във Великобритания Unilever ще напусне седалището
Коментари Харесай

Британската компания Unilever напуска Лондон

Третата по величина компания във Англия Unilever ще напусне седалището си в Лондон и ще се реалокира в холандския град Ротердам, нанасяйки сериозен удар против държавното управление на Тереза Мей една година преди Брекзит, написа Мениджър.

През предходната година производителят на сапуните Dove и сладоледите Ben & Jerry стартира развой за преосмисляне на своята двойна англо-холандска конструкция, откакто бе изправен пред опит за придобиване от американската Kraft Heinz за 143 милиарда $, което докара до борба сред офисите във Англия и Холандия.

От Unilever обявиха, че изборът да прекратят разделянето на компанията в две седалища, което продължава от близо 88 години, не е обвързвано с Брекзит или с протекционизъм, а с обстоятелството, че то ще опрости структурата, ще усъвършенства корпоративното ръководство и ще защищити компанията от враждебни опити за придобиване.

Unilever, която е основана през 1930 година посредством сливането на холандския производител на маргарин Margarine Unie и английския производител на сапуни Lever Brothers, съобщи, че смяната няма да засегне екипа от 7300 чиновници в английския филиал на компанията и че нейните акции ще продължат да се търгуват на тържищата в Лондон, Амстердам и Ню Йорк.

„ Това няма връзка с Брекзит. Unilever има консуматори в 190 страни по света. Повече от тези страни не са в Европейския съюз “, съобщи основният изпълнителен шеф на компанията Пол Полман.

Въпреки че Unilever съумя да накара Kraft да се откаже от своята оферта в границите на няколко дни, случаят бе задоволителен, с цел да принуди компанията да премисли своята конструкция.

Някои анализатори показват, че разпоредбите за придобиването на компании във Холандия са по-строги, което ще помогне на Unilever да се оправят по-добре с нападателните опити за усвояване в бъдещето.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР