Трета трансплантация на черен дроб извършиха в рамките на две

...
Трета трансплантация на черен дроб извършиха в рамките на две
Коментари Харесай

Трансплантация на черен дроб спаси живота на 31-годишен мъж

Трета трансплантация на черен дроб направиха в границите на две седмици експерти от Военномедицинска академия, оповестиха от пресцентъра на лечебното заведение.

Реципиентът е 31-годишен мъж, а донорът - жена на 54 години. Сложната намеса е била осъществена в късния следобяд на 14 декември.

По-рано денем, макар комплицираните метеорологични условия, екипи на ВМА и на УМБАЛ " Александровска " са били превозени със аероплан C-27J " Spartan " от транспортна авиогрупа Враждебна на Военновъздушните сили до УМБАЛ " Света Марина " - Варна, където е била осъществена експлантацията на органите.

Пациентът е в положително положение, декларирал проф. доктор Никола Владов, началник на Клиника по чернодробно-панкреатична и трансплантационна хирургия, представен от пресцентъра на ВМА.

Ръководството на болничното заведение изрича своята изключителна признателност към околните на донора, които макар сложния за тях миг, са разрешили експлантацията на органите.

Екипът на ВМА благодари и на сътрудниците си от варненската болница за положителното съдействие, както и на екипите на Военновъздушните сили за бързата и своевременна реакция във всяка донорска обстановка, се споделя още в известието от болничното заведение.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР