Трескава подготовка тече в пограничното село между Северна и Южна

...
Трескава подготовка тече в пограничното село между Северна и Южна
Коментари Харесай

Трескава подготовка за срещата между лидерите на Северна и Южна Корея

Трескава подготовка тече в пограничното село сред Северна и Южна Корея, където в петък ще се срещнат водачите на двете страни. Все още часът на диалозите не е прочут, само че от Сеул разпространиха някои детайлности от организирането на срещата и вечерята.


Детайли от протокола, сигурността, наличието на публицистите - в пограничното село Панминчжон делегации от двете Кореи вършат последни разяснения за срещата. Утре ще бъде генералната подготовка за събитието. А в петък сутринта севернокорейският водач ще премине демаркационната линия, с цел да беседва с президента на Южна Корея Мун дже ин.

Двамата ще се срещнат в " Дома на мира " - постройка, която е в следената от Сеул част от демилитаризираната зона.

Щастлив съм, че срещата ще бъде в Панминчжон. Надявам се, че диалозите ще се окажат добър мотив за началото на кротичък развой, тъй като тук ние живеем в най-конфликтната зона.
Около срещата обаче към момента има доста незнайни. Не е несъмнено дали в Панминчжон ще дойде първата дама на Северна Корея. Напоследък тя се появява постоянно на обществени места. Придружи Ким чен ун и при визитата му в Китай предишния месец.

За срещата сред двамата водачи, Пхенян изпраща един от най-хубавите си готвачи. По предложение на южнокорейския президент в менюто за вечерята са включени севернокорейски нудли. Ще бъдат сервирани и швейцарски картофени рьощи. Жест на южнокорейците към севернокорейския президент поради изказванията, че е учил в Алпийската страна.

В менюто ще има също морски блага, месо и ориз от родния град на южнокорейския президент. Тостовете двамата водачи ще дигат с вино от азалии и с мунбаджу - 40-градусова напитка, която произлиза от Северна Корея.

Темата за доближаването сред Севера и Юга обаче продължава да разделя Южна Корея. В Сеул стачкуваха поддръжници и съперници на договарянията.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР