Тресчиците са колкото коварни, толкова и досадни. Никога не виждате

...
Тресчиците са колкото коварни, толкова и досадни. Никога не виждате
Коментари Харесай

Как да отстраним лесно и безболезнено забита треска?

Тресчиците са колкото подли, толкоз и досадни. Никога не виждате по какъв начин се появяват, само че щом се забият във вас, несъмнено ще ги усетите. Най-разпространеният метод да извадите такава от тялото си е да вземете пинсета и да започнете да ровите, само че въпреки че това може да работи за тресчици, които не са се забили прекомерно надълбоко, то надалеч не е идеално за тези, които са напълно под повърхността. Освен това боли. За благополучие, с цел да се отървете от упоритите тресчици, не всеки път се нуждаете от остри принадлежности или от посещаване при лекаря. Има доста предмети, които се намират в дома ви сега и могат да ви оказват помощ да ги извадите. Така че идващия път, когато се окажете с мъчително парче дърво или различен материал, забито в крайници, пръста или някъде другаде, не забравяйте да измиете засегнатото място със сапун и топла вода и да опитате едно от тези елементарни средства.
Прочетете още
1. НАКИСНЕТЕ ТРЕСКАТА В СОЛИ Солите са необикновено универсално средство за лекуване на постоянно срещани болести като слънчеви изгаряния и болки в мускулите. Но една от по-малко известните им използва е да оказват помощ за изкарването на дълбоки трески на повърхността на кожата.

За да подейства това, просто разтворете чаша от солите във вана с топла вода и накиснете която и да е част от тялото, в която има тресчица. Можете също по този начин да поставите малко от солите върху превръзка и да оставите треската покрита за един ден. И двата метода в последна сметка ще оказват помощ за изваждането на тресчицата на повърхността, след което можете да я извадите изцяло с пинсета.

2. ГОРЕЩА ВОДА Ако треската е дървена и нямате на разположение сол, накиснете засегнатата част от тялото в елементарна гореща вода за 10-15 минути. Само се уверете, че не е прекомерно гореща - не желаете да се опарите, като се изключи че имате тресчица. Ваната ще накара дървото да набъбне, което ще го избута от кожата ви задоволително, с цел да можете да го хванете с пинсета и деликатно да го издърпате. Горещата вода ще омекоти кожата ви и ще направи региона към треската по-податлива, което ще улесни нейното премахване.

3. НАПРАВЕТЕ ПАСТА ОТ СОДА ЗА ХЛЯБ Първо, преди да предприемете каквото и да било, почистете засегнатото място със сапун и вода. След това смесете малко вода с една четвърт от супена лъжица сода за самун, с цел да извършите паста, която по-късно можете да разнесете върху треската. Покрийте мястото с паста с превръзка и го дръжте по този начин в продължение на 24 часа. Треската би трябвало да излезе на повърхността, което ще ви разреши да я отстраните. Ако към момента не можете да го хванете, можете да повторите същата процедура, до момента в който треската не се изнесе задоволително над кожата.

4. ЗАЛЕПЕТЕ Я С ТИКСО Този способ е най-хубав, когато треската към този момент е изтеглена малко на повърхността, само че пинсетата просто няма да се оправи. Просто вземете парче тиксо и го поставете върху тресчицата. След като тиксото се закрепи (оставете го за няколко минути), деликатно го издърпайте под ъгъла, под който е влезнала тресчицата. Може да се наложи да повторите това няколко пъти, с цел да измъкнете тресчицата. За да го извършите по-лесно, първо накиснете мястото в топла вода, с цел да омекотите кожата.

5. ПОТОПЕТЕ ЗАСЕГНАТОТО МЯСТО В ОЛИО ИЛИ ОЦЕТ Друг елементарен метод за изваждане на упоритата треска е да накиснете засегнатото място в олио (например зехтин или царевично) или бял оцет. Просто изсипете малко от тях в купа и накиснете мястото за към 20-30 минути, след което прегледайте с взор треската и вижте къде се намира. Ако наподобява по-близо до повърхността, само че не задоволително, с цел да се извади, накиснете го по-дълго. След като се отдалечи задоволително, просто я извадете и измийте мястото със сапун и вода. 6. ПОКРИЙТЕ С ЛЕПИЛО Цаката при лепилото е сходно на тази на тиксото. Ако можете да видите част от треската да стърчи от кожата, покрийте тази област с тъничък пласт нетоксично, водоразтворимо лепило. Изчакайте да изсъхне изцяло. След това деликатно изтръгнете засъхналото лепило с нокът и деликатно го отлепете от кожата. С малко шанс треската ще излезе дружно с него. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР