Треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри остана много доволен от успеха

...
Треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри остана много доволен от успеха
Коментари Харесай

Алегри: Поставихме добра основа, за да се върнем на верния път

Треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри остана доста удовлетворен от триумфа с 1:0 над Лацио на 1/4-финала за Купата на Италия. С тази победа торинци си уредиха място в идната фаза, а също така сложиха завършек на миникризата, в която се намираха след трите следващи мача без победа. Наставникът счита, че това е добра основа за отбора да се върне на правилния път. Освен това той съобщи, че тайната за днешния триумф е бил в вярната настройка на играчите му.

" Тази вечер се представихме добре, изключително през първото полувреме. През втората част Лацио повече владееше топката, само че ние не им дадохме съвсем нищо. Най-важно бе отношението, с което тимът подходи към мача. Именно то липсваше в срещата с Монца. Тогава допуснахме обикновени голове и очевидно си взехме поука. Това са огромни хора, виновни хора, които знаят, настройката за мача е също толкоз значима, колкото и тактиката и техниката. Днес бяхме проведени, играхме с самообладание и удържахме мощния тим на Лацио ", съобщи Алегри.

" Срещу Лацио постоянно се играе мъчно. Те са изключително рискови, когато разиграват топката бързо. Ние обаче успяхме да ги забавим и пресичахме всички пасове в кулоар. Единственият им рисков състезател във въздуха е Милинкович-Савич, само че ние успяхме да се оправим и с него ", продължи експертът.

" Лацио доминираше в притежанието на топката през втората част, само че ние бяхме рискови на контраофанзива. Намирахме се в сложна обстановка след загубата от Монца, само че фактът, че поведохме в резултата, ни направи по-уверени. Постевихме добра основа за завръщането ни в правия път и в Серия " А ". Локатели изигра страховит мач. Той се трансформира в образец за останалите със своето себераздаване и метод към мачовете. Той е футболист, който носи ДНК-то на Ювентус и в никакъв случай не се отхвърля. Киеза и Влахович също направиха някои хубави неща, както и някои не толкоз хубави. Куадрадо също се завърна, което също бе от изгода. Най-важното е в никакъв случай да не се предаваме, само че през първото полувреме против Монца се случи тъкмо това ", счита наставникът.

" Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР