Треньорът на волейболният ЦСКА Александър Попов сподели след победата с

...
Треньорът на волейболният ЦСКА Александър Попов сподели след победата с
Коментари Харесай

Сашо Попов: Бе важно за момчетата да успеят, защото си имаме трудности и напрежение

Треньорът на волейболният ЦСКА Александър Попов показа след успеха с 3:1 гейма над " безконечния " противник Левски в дербито на 13-ия кръг в Суперлигата на България, че се радва от мотивацията и раздаването на своите момчета.
 47-годишният Ивайло Стефанов въодушеви ЦСКА за триумф над Левски (галерия)
" Отборите са равностойни. Амплитудите в играта и на двата тима бяха факт във всички геймове. Натрупвахме задатък, по-късно бързо го губехме, само че това е равнището. Бе значимо за момчетата да съумеят, тъй като си имаме компликации и напрежение, тъй че всяка победа е скъпа ".

" Тези момчета са следващите. Години наред проповядваме избрани полезности и който ги е приемал, постоянно е можел да преодолява компликациите. Когато имахме повече финансиране, задачите бяха да играем в Европа. Това е наследено от десетилетия. Сега, когато няма такова финансиране, се опитваме да дадем късмет на момчета от школата. Този късмет обаче би трябвало да бъде отвоюван от младите, веселя се, че тези момчета се раздават в една комплицирана обстановка. Това е методът ", призна Сашо Попов.

" Момчетата знаят, могат и имат вяра в мен и полезностите ни. Това е основата. Когато побеждаваме, някои експерти споделят, че те са опитни, а в случай че загубим питат за какво не правят отстъпка място. Моето мнение е, че който може, играе. Но това е елементарно да се каже, а е мъчно да се направи. Първия полусезон доста съществено разчитахме на младите състезатели, и към момента продължаваме да разчитаме на тях, естествено. Ивайло оказва помощ непрекъснато, а Христо Стаменов заслужава да бъде викнат в националния тим. Разбира се, че той няма да желае, само че аз си го споделям ", съобщи още наставникът на " алените ".

" Не може да се побеждава във всеки мач, само че манталитетът се построява даже със загуби. Ако драматизираш и това те кара идната седмица да си мъртвец, значи си загубеняк. Струваше ми се, че изпуснахме много обстановки, които бяхме възнамерявали, необичайно нещо е спорта ", приключи Попов. Снимки: Иван Йочев, Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР