Треньорът на волейболния Нефтохимик 2010 (Бургас) Николай Желязков спечели първа

...
Треньорът на волейболния Нефтохимик 2010 (Бургас) Николай Желязков спечели първа
Коментари Харесай

Ники Желязков: Единствената формула е работа, няма друга

Треньорът на волейболния Нефтохимик 2010 (Бургас) Николай Желязков завоюва първа купа, след безапелационен триумф във финалния плейоф в Суперлигата против Хебър (Пазарджик) с 3-0 победи.

" Не съм си поставял такива самостоятелни цели, за мен беше значимо тимът да завоюва купата. Аз съм благополучен, удовлетворен, че момчетата завоюваха. Положиха доста труд, работиха доста, с цел да стигнат до тук и по този начин изрично да завоюват. Единствената формула е работа, няма друга. Много себеотдаденост от момчетата, единодушие в процеса на работа. Това беше един от главните фактори да вървим добре, " съобщи Желязков след разгромната победа с 3:0 гейма в мач №3 от серията довечера.

Ники Желязков пое отбора при започване на календарната година: " Аз бях безусловно уверен, че този тим има голям капацитет, и имах вяра, че ще реализираме резултати, в случай че работим. Каквото и да беше станало, вложените старания ми даваха убеденост. Аз познавах добре опциите и характерите на играчите, което доста ми оказа помощ ".

" При всички положения опитът оказва помощ, само че считам, че колкото и нескромно да звучи, ние се бяхме подготвили по-добре, и неутрализирахме мощните страни на Хебър, които им носеха триумф през сезона, " продължи треньорът на бургазлии. " Следва панаир довечера. Казал съм, че се усещам добре и съм подготвен да остана, само че не мога да кажа нищо на този стадий ".

За бъдещето на Нефтохимик, Желязков съобщи: " Това е малко хипотетитеч въпрос, тъй като не знаем какво ще се случи. Но аз считам, че Бургас заслужава този тим. Догодина, в случай че е подготвена новата зала, може да има цел Шампионска лига и да търси развиване и в Европа. Дано този план се резервира, тъй като българският волейбол има потребност от такива планове ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР