Треньорът на най-добрата българка гимнастичка Валентина Георгиева Филип Янев обяви,

...
Треньорът на най-добрата българка гимнастичка Валентина Георгиева Филип Янев обяви,
Коментари Харесай

Треньорът Филип Янев: Валентина Георгиева няма да влезе в състезателен режим поне до края на месец август

Треньорът на най-хубавата българка гимнастичка Валентина Георгиева Филип Янев разгласи, че състезателката се възвръща добре, само че ще може да влезе в спортен режим едвам след края на месец август. Георгиева претърпя интервенция на коляното при започване на септември предходната година, откакто се контузи след рухване на финала на прескок по време на Европейското състезание в Мюнхен на 14 август 2022-а.

" Преди две седмици бяхме на обзор при доктор Василев, който я оперира. Той сподели, че възобновяване върви добре и би трябвало просто, тъй като е доста дребна, да не се форсират нещата със започването на по-сложни детайли акробатични. Затова сега акцентираме на силова подготовка и успоредка. Може би след август месец ще може да влезе в спортен режим. Европейското състезание е подготовка за Световното, тъй че тя и Световното най-вероятно ще изпусне. За квота вероятно ще се борим посредством Световните купи ", сподели Филип Янев след днешното контролно съревнование преди Световното състезание за младежи и девойки в Анталия.

Георгиева ще пропусне Европейското състезание, Световната купа във Варна и ще се завърне за континенталния шампионат следващата година.

Янев разяснява представянето на девойките преди шампионата на планетата и чака от тях положително изиграване на съчетанията.

" Момичетата са в положително положение. На Държавното състезание играха добре, всички уреди си бяха в спортни условия. Имаме една лека травма на Никол Соколова в глезена, само че сега тя отшумява и мисля, че всичко ще бъде наред. Нашите упования са децата да си изиграят програмата, това, което са подготвили, а планирани класирания не мога да направя сега. Както нормално уредът, който ги тормози е гредата. Момичета нямат доста опит, това е най-психологическият апарат. Другият противен миг е, че стартират с гредата. Обикновено при първия апарат напрежението е доста огромно ", разяснява още Филип Янев.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР