Треньорът на националния отбор на България по художествена гимнастика –

...
Треньорът на националния отбор на България по художествена гимнастика –
Коментари Харесай

Бранимира Маркова след успеха в Киев: Можем много повече, въпрос на време е да го покажем

Треньорът на националния тим на България по художествена гимнастика – самостоятелно – Бранимира Маркова, не скри, че е доста удовлетворена от представянето на грациите в Киев. Специалистът съобщи за Българската федерация по художествена гимнастика, че гимнастичките ни могат доста повече и е въпрос на време да го покажат.

"Много съм удовлетворена от сполучливия старт на Катрин Тасева. С положителното си класиране тя влезе във веригата Гран При. Така на идващото съревнование България има право на две участнички и за Тие ще пътуват Катрин Тасева и Боряна Калейн. На Гран При в Киев Катрин получи първата си оценка 10 за трудност(за съчетанието с топка), което е доказателство, че сме съумели да създадем оптимално добре композициите на Катето съгласно новия устав. Мои колежки непрестанно ме поздравяват и приказват за Катрин, за яркото и наличие на килима, споделят, че тя се отличава със личен жанр, което няма по какъв начин да не ме радва ", стартира Маркова.

"Много съм щастлива от златния орден на Ерика на топка в съпътстващия шампионат, тъй като тя се труди доста и се убеди сама, че работата и постоянството се награждават заслужено. Ерика се класира и за всичките 4 финала и се подреди 4-та на бухалки и лента и 5-та на обръч), което е едно отлично показване за нея. Поздравления за работата на персоналния й треньор Белла Каратанчева ", добави още Маркова.

"Специално приветствам Петя Борисова за бронзовия орден на лента, тъй като тя за първи път реализира подобен триумф на толкоз съществено и значимо съревнование. Освен това, Петя игра и на още два финала - класира се 5-та на бухалки и 6-та на лента) - това е за оценка повече от отличен за Петя и нейния персонален треньор Николай Боев, имайки поради какъв брой сериозна конкуренция имаше на шампионата ".

"Искам да отбележа, че Йоана Николова се върна в залата след травма и съумя да влезе във край (класира се 6-та на обръч), което бе доста значимо, с цел да продължи да работи със същата убеденост и хъс. Моите поздравления за упоритата работа на персоналния треньор на Йоана - Филипа Филипова, която беше и арбитър за България в този шампионат. Нашият спорт е подобен, че е доста значимо да имаме на съдийската маса авторитетни съдии, каквато е безспорно Филипа. Доволна съм от всички и особено доста благодаря за помощта и работата на моята дясна ръка в залата Силвия Стойнева. Искам да кажа на феновете на българската художествена гимнастика - ние можем доста повече и е въпрос на време да го покажем ", приключи Маркова.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР