Треньорът на Лудогорец Валдас Дамбраускас говори пред медиите преди утрешния

...
Треньорът на Лудогорец Валдас Дамбраускас говори пред медиите преди утрешния
Коментари Харесай

Дамбраускас: За треньорите е доста по-лесно в такива мачове като срещу Олимпиакос

Треньорът на Лудогорец Валдас Дамбраускас приказва пред медиите преди утрешния реванш против Олимпиакос в третия квалификационен кръг от Шампионската лига (21:00 часа). Първата среща в Гърция приключи наедно 1:1.

Литовецът съобщи, че неговият тим би трябвало да подходи с убеденост в дуела и да не подценява противника. Той добави, че е било значимо играчите му да са си умряли както физически, по този начин и душевен поради честите мачове и пътувания от началото на сезона.

" Не можем да вършим каквито и да са съпоставения с тима отпреди 5-10 години. Трябва да гледаме това, което имаме пред нас и тима, който ще срещнем на следващия ден. Това е първенецът на Гърция. Знаете какво състезание имат. Те са и 46 пъти първенец. В Англия споделят, че фланелката става извънредно тежка в такива моменти. Може да докара до напън и терзание в играчите. Но в същия миг получаваш нрав на победител, не би трябвало да ги подценим. Не би трябвало да излизаме със боязън, а с убеденост. Накрая играеш 11 против 11 в две полувремена и всичко се взема решение на терена. След първия съдийски сигнал няма значение какви са заплатите на играчите, историята на тима, всичко се взема решение на терена. Уверен съм, че моят тим ще бъде щастливият след края на мача “.

„ Веднага след първия мач в Атина имаха футболистите свободни дни в сряда и четвъртък. След това се събрахме в петък. Тренирахме и в събота, и неделя. Днес вечерта имаме още една подготовка. Получават се на много положително равнище. Беше значимо играчите да се възстановят повече душевен, в сравнение с физически, тъй като бяха натоварени седмици с мачове и пътувания. Готови са физически и ментално. Ще забележим довечера на тренировката и на следващия ден на мача. Както съм казвал и преди, за треньорите е много по-лесно в такива мачове, тъй като няма потребност от спомагателна мотивация да бъде давана на играчите. Винаги може по-добре, само че в първия мач не беше неприятно представянето ни. Очаквам да покажем това, на което сме способни на следващия ден вечер “, съобщи Дамбраускас.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР