Треньорът на Левски Лукойл Константин Папазов изрази увереност, че отборът

...
Треньорът на Левски Лукойл Константин Папазов изрази увереност, че отборът
Коментари Харесай

Тити Папазов: Първото място в редовния сезон е награда от Господ


Треньорът на Левски Лукойл Константин Папазов изрази убеденост, че тимът му има най-големи шансове за купата в шампионата. Левски приключи преди всичко в постоянния сезон в шампионата при мъжете, а в първия кръг от плейофите ще спори с Черно море Тича.

"Казах на играчите, че в случай че станем първи в постоянния сезон, това ще е премия от Господ. Грешката, която Балкан направи, още 100 години няма да се случи. Смятам, че сме го заслужили. От през днешния ден стартира същинската част. Ако за всички вас на 2 януари всичко приключваше, за нас стартира. Ние започнахме с упованието надали не по хипотеза да сме първи и всичко е извоювано. Надявам се, имам вяра в качествата на тима и считам, че ние имаме по-големи шансове да станем първи. Ако това се случи, ще е една от най-сладките трофеи, тъй като минахме през доста компликации. Станимир е с неприятна травма, която се надяваме да отшуми до четвъртък-петък. Той, дружно с Божидар, имат качествата да водят тима. Милошевич има бременна другарка, която трябваше да откара до Черна гора и се връща на следващия ден. Кийт Клентън и Асен Великов поставиха доста старания и счетох да ги запазим. Предимството на Левски, не го върша от невзискателност, е дължината на състава. Ако съм съумял да им вменя, че всяка роля е доста значима, значи имам боеприпас от 14 играчи, които в един плейофен интервал е капитал. Хора, които в действителност са потиснали егото си и са работили за идеята Левски Лукойл, през днешния ден демонстрираха, че са огромни мъже. Сега влизаме в интервала, в който се вадят кестените от огъня".

Треньорът на Академик Георги Давидов разяснява: "За страдание започнахме мача страхливо, Левски игра много съсредоточено и нападателно. Тити Папазов бе решил да даде късмет на момчетата, които получават по-рядко опция да играят. Те в действителност го използваха, изключително Ники Стоянов, от него пристигна цялата сила, експанзия, в отбрана и нахлуване, за което го приветствам. За нас настъпиха много тежки времена. В третата част разликата стигна 30 точки, само че в края момчетата се сбориха. Процесът е двустранен. Те порастват, и аз раста. Те вършат неточности, и аз върша неточности. Те вършат положителни неща, и аз върша положителни неща. Всички мои сътрудници знаят какво е да си старши треньор за първи път. Въпрос на конфигурация. Благодаря на Петко Маринов и на Иван Коцев, и на целия си щаб. Аз персонално не мога да кажа, че съм удовлетворен от себе си, тъй като знам, че мога повече. Но съм ОК, тъй като това е урок, урок, който изучавам всеки ден".

Николай Стоянов от отбора на Левски Лукойл сподели: "Много е хубаво, че сме първи, нека домакинското преимущество в действителност да е преимущество в плейофите. Всички 14 момчета имаме убеденост и самочувствие, просто би трябвало да го демонстрираме на игрището. Надявам се да победим Черно море с 2-0, с цел да имаме повече време. Наѝистина е Черно море, само че няма място за сантименти. Трябва просто да излезем и да победим". /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР