Треньорът на Фиорентина Винченцо Италиано трудно преглътна загубата от Уест

...
Треньорът на Фиорентина Винченцо Италиано трудно преглътна загубата от Уест
Коментари Харесай

Италиано: Загубихме два финала, в които играхме добре

Треньорът на Фиорентина Винченцо Италиано мъчно преглътна загубата от Уест Хам (1:2) на финала в Лигата на конференциите. Така отборът му остана без трофей и този сезон, въпреки да игра и на още един край - за Купата на Италия, където обаче също загуби от Интер. Наставникът счита, че това не е заслужено, защото и в двата мача отборът му се е показал добре.

" Загубихме два финала, в които играхме доста добре и това е тъпо. Наистина не си представях, че нещата ще завършат по този метод. Играхме, създавахме шансове, изравнихме бързо след дузпата, която можеше да ни съсипе. Вместо това ние реагирахме, а даже можеше да създадем и поврат посредством Мандрагора. След това пристигна този рикошет в средата на терена. Трябваше да си дадем повече пространство. Това щеше да ни разреши да отидем на продължения, където мисля, че щяхме да имаме преимущество. Тъжен съм, тъй като да загубим два финала е много мъчително за момчетата ", съобщи Италиано.

" Пуснах единайсеторката, която ни дава най-хубав баланс и се видя, че не дадохме никакви шансове на Уест Хам. Играхме по този начин, както би трябвало да се играе на край - не допускахме непотребни опасности и контролирахме мача. Загубихме поради лека дузпа и гол, който можехме да предотвратим. Смятам, че играхме като тим. През целия мач успявахме добре да разчетем тези обстановки и не чаках да загубим по този метод. Това бе обстановка, в която знаем тъкмо какво би трябвало да създадем, само че не го направихме. Можеше даже да прибегнем до фаул, само че в действителност Игор просто трябваше да се върне по-бързо ", добави експертът.
 Гол в последната минута донесе мечтания трофей на Уест Хам Гол в последната минута донесе мечтания трофей на Уест Хам
Накрая той призна, че е теглил съществено конско на грешника Игор, който имаше съществена виновност за позволения гол в края.

" И двамата централни бранители трябваше да вземат преимущество пред нападателя Игор таман бе влезнал в игра и бе пресен, тъй че трябваше да бяга много по-бързо от Раниери, който бе отпаднал, когато го замених. Обасних му, че трябваше да работи доста, доста по-добре в тази обстановка. Това е всичко. Ако бяхме по-съсредоточени, можеше да стигнем до продължения. Да загубиш два финала е извънредно възприятие. Искаше ми се да не го усещаме, само че не щеш ли се случи ", приключи наставникът.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР