Треньорът на Байерн Мюнхен Юп Хайнкес побърза да се изкаже

...
Треньорът на Байерн Мюнхен Юп Хайнкес побърза да се изкаже
Коментари Харесай

Хайнкес: Кимих е тръгнал по стъпките на Филип Лам

Треньорът на Байерн Мюнхен Юп Хайнкес побърза да се изкаже ласкаво за надарения футболист на клуба Йосуа Кимих. По-рано през днешния ден баварският гранд разгласи публично, че немският национал възобнови своя контракт.

Новото съглашение сред Кимих и Байерн е до 30 юни 2023 година, което приказва красноречиво за доверието, което първенецът на Германия има в 23-годишния състезател. Макар че Кимих играе номинално като десен бек, в предходните си сезони той потвърди своята поливалентност, играейки еднообразно сполучливи на разнообразни и извънредно разнородни позиции.

Официално: Байерн обвърза основен състезател до 2023-а

За ментор с опита на Хайнкес е видно каква инвестиция в бъдещето е наличието и възходящото развиване на Кимих. „ Смятам, че Йосуа Кимих един ден може да се трансформира в икона от ранга на Филип Лам”, съобщи 72-годишният експерт, визирайки дългогодишният капитан на тима, който се отдръпна в края на предишния сезон.

„ Филип от своя страна имаше потребност от доста години, за се усъвършенства като футболист. Отначало също беше преотстъпен в Щутгарт. След това направи кариера, която е известна на целия свят.”

„ Кимих разполага с уменията, с цел да „ влезе в обувките” на Лам. Харесвам доста този юноша, тъй като има волята, предан е, слуша ме, показва се добре и… това е всичко”, добави Хайнкес.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР