Треньорът на Барселона Ернесто Валверде помоли за спокойствие, защото както

...
Треньорът на Барселона Ернесто Валверде помоли за спокойствие, защото както
Коментари Харесай

Валверде: Може да вземеm 3 трофея, но може и нито един

Треньорът на Барселона Ернесто Валверде помоли за успокоение, тъй като както е допустимо каталунците да създадат требъл в края на сезона, по този начин има опция и да финишират без нито едно отличие.

Каталунците се борят за купата, Купата и Шампионската лига, а във вторник, 23 април, гостуват на Алавес. Срещата от 34-ия кръг на Ла Лига е от 22:30 часа, а преди нея „ блаугранас “ са отпред в класирането със 77 точки. Тимът, воден от Ернесто Валверде, има 9 точки пред втория Атлетико Мадрид 5 кръга преди края.

„ Предстои ни тежък мач с Алавес. Това е тим, който играе и се отбранява добре. Алавес не се намира в добра серия, само че направи мощен сезон. Има шансове за местата за Европа. Евентуално класиране би било премия за тях. Алавес ще се опита да ни победи, с цел да вземе трите точки “, стартира Валверде на обичайния брифинг преди срещата.

„ Всеки в нашия тим желае да затвори Ла Лига по-бързо. Всичко е в нашите ръце. Ще забележим дали ще сме способни или не “.

„ Аз избирам да съм оптимист и нещата да вървят добре. Имаме късмет да приключим сезона с три трофея, само че същи по този начин може да останем и без нито един. Сега сме решителния стадий “, продължи експертът.

„ Мисля, че сезонът за нас досега е добър. Когато има цели, няма по какъв начин да няма прохлада измежду играчите “, разяснява още Валверде.

През май месец за Барса предстоят доста значими мачове. Още в първия ден испанският гранд посреща Ливърпул в първия полуфинал за Шампионската лига, а шест дни по-късно е реваншът на „ Анфийлд “.

На 25-ти същия месец е финалът за Купата на Краля против Валенсия.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР