Треньорът на Барселона Ернесто Валверде имаше поводи за радост след

...
Треньорът на Барселона Ернесто Валверде имаше поводи за радост след
Коментари Харесай

Валверде: Искаме да извървим пътя докрай 123349

Треньорът на Барселона Ернесто Валверде имаше мотиви за наслада след безапелационната победа с 5:1 над Лион и класирането на тима му на 1/4-финала в Шампионската лига. Наставникът съобщи, че е удовлетворен от представянето на неговите играчи и се надява отборът му да извърви целия път до дъно в тази конкуренция.

“Всеки ме пита за последните 20 минути, в които избухнахме, само че очевидно забравяте, че ние изиграхме доста мощно първо полувреме, в което умерено можеше да водим и по-убедително. Важно е да се означи, че тимът се съвзе откакто позволи гол и бързо си върна преднината. Този шампионат е сложен и всеки може да ти усложни живота. Но ние играхме добре и в двата мача, като в реванша просто бяхме по-ефективни в офанзива. Ние имаме съществени упоритости в Шампионската лига. Днес направихме значима стъпка, само че евентуално по този начин мислят и треньорите на останалите тимове, които доближиха четвъртфиналите. Приемаме съществено всичко, което ни следва, само че желаеме да извървим целия път докрай”, съобщи Валверде.

Наставникът не спести похвали и за звездата на отбора Лионел Меси, който изигра ослепителен мач, вкара два гола и асистира за още два.

“Видяхме следващия необикновен мач от Лео във всяко отношение - голове, подавания, асистенции, лишаване на топката… Въпреки че сме привикнали с него, той продължава да намира метод да ни изумява. Вероятно е ужасно, че Роналдо означи три гола против Атлетико Мадрид, само че Лео също бе необикновен тази вечер”, добави експертът.

Шампионска Лига 1/8 кръг, сряда 13 март  Барселона 5:1краен резулат  Лион
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР