Треньорът на Айнтрахт (Франкфурт) Нико Ковач по традиция говори пред

...
Треньорът на Айнтрахт (Франкфурт) Нико Ковач по традиция говори пред
Коментари Харесай

Ковач хвали Айнтрахт: Никой няма воля като нашата

Треньорът на Айнтрахт (Франкфурт) Нико Ковач по традиция приказва пред медиите преди идния кръг в Бундеслигата. След като на срещата си с публицистите преди седмица той трябваше да дава отговор на повече въпроси за прекосяването си в Байерн (Мюнхен) в края на сезона, в сравнение с за идния мач за състезание, в този момент му се наложи да разяснява класирането на “орлите” за край за Купата, а не срещата с Херта (Берлин).

“Не спахме доста нощес, само че сме на седмото небе от наслада. Трябва да се възстановим допустимо най-добре, тъй като ни следва мач с сложен противник като Херта”, бяха първите думи на хърватския ментор.

“Ясно е, че против Шалке 04 изразходвахме много сила. Отборът сподели невероятна воля. Такава, каквато никой различен в Бундеслигата няма. Стигнахме до край, тъй като направихме всичко по силите си”, добави той по адрес на снощния триумф с 1:0, пратил Франкфурт за втора поредна година на край за Купата.

“Вероятно ще има няколко промени в съботния мач, с цел да освежим играчите. Имаме необятен състав. Тези, които са били в сенките, може да излязат на ярко в този момент. Насладихме се на успеха нощес, само че към този момент е време да пренасочим вниманието си напълно към Херта”, показа още Ковач.

“Кевин-Принс Боатенг получи удар. Дано се възвърне в точния момент. Няма какво да вършим, с изключение на да чакаме. Джетро Уилемс също се контузи и бе заменен поради това”, даде изясненост върху здравословната обстановка той.

“Искам да повторя нещо за следващ път. Лукаш Храдецки беше необикновен през вчерашния ден. Хората не би трябвало да го разясняват единствено при грешките. Вчерашното му показване, а и цялостното му такова през сезона, е просто фантастично”, сподели Ковач по адрес на титулярния пазач, който ще напусне през лятото със свободен трансфер.

“Феновете ни бяха просто страхотни нощес. В събота ще бъде същото”, приключи Ковач.

Айнтрахт е на седмо място в класирането с 46 точки, колкото има и шестия Хофенхайм. Република България (Лайпциг) е пети с 47, а Херта е на девето място с 39 и още има научен късмет за евротурнирите.

Мачът сред Франкфурт и " Старата дама " от Берлин е от 16:30 часа в събота, а откакто изгубиха преди седмица от Байер (Леверкузен), в този момент “орлите” ще опитат да продължат традицията, която сътвориха сами през сезона - да не позволяват следващи провали в шампионата.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР