Транспортният министър по времето на Тройната коалиция Петър Мутафчиев беше

...
Транспортният министър по времето на Тройната коалиция Петър Мутафчиев беше
Коментари Харесай

Петър Мутафчиев: Имаше директни полети до Скопие, превозвачът ги спря през 2009 г.

Транспортният министър по времето на Тройната коалиция Петър Мутафчиев беше един от най-активните членове на кабинета в интервала 2006-2009 година за разкриване на самолетна линия София-Скопие и събитието се състоя през декември 2007 година Това припомниха някогашни народни представители от Българска социалистическа партия във връзка желанието на новите политици от “Продължаваме промяната” да прережат лентата на директни полети до столицата на районен съд Македония, оповестяват от " Труд ".

“През 2007 година пуснахме директни линии до Скопие, Хърватска и Белград, а в прочут интервал имаше и линия София-Скопие-Загреб”, съобщи пред изданието Петър Мутафчиев. Той уточни, че полетите са били прекъснати през 2009 година от превозвача.

“Надявам се в тази комплицирана епидемиологична конюнктура държавното управление да успее да откри транспортьор, който да се ангажира с поддържане на линията”, сподели още Петър Мутафчиев.

Както е известно, една от упоритостите на премиера Кирил Петков и транспортния министър Николай Събев, е тъкмо да бъде открита самолетна линия София-Скопие.

“Не разбирам за какво би трябвало да хвърча през Виена, с цел да отида в Скопие. Би трябвало да имаме полети София-Скопие. Не разбирам и за какво нямаме жп връзка София-Скопие”, сподели неотдавна пред Блумбърг министър-председателят.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР