Транспортният министър Ивайло Московски разпореди проверка как се ремонтират електрическите

...
Транспортният министър Ивайло Московски разпореди проверка как се ремонтират електрическите
Коментари Харесай

Проверяват поддръжката на локомотивите в БДЖ

Транспортният министър Ивайло Московски разпореди инспекция по какъв начин се ремонтират електрическите локомотиви, оповестиха от Министерството на превоза.
Проверката е с предмет: " Извършване на планова техническа поддръжка (ТП, МПР и ГПР) и извънпланова техническа поддръжка (РН) на електрически локомотиви серия 46200 и електрически локомотиви 44001 и 44002, благосъстоятелност на " БДЖ-Пътнически транспорти " ЕООД за тригодишен интервал ".

Проверката на откритата процедура ще бъде осъществена от Звеното за вътрешен одит към МТИТС по отношение на появилите се медийни материали в общественото пространство. Тя включва обзор на цялата документи на процедурата.

Припомняме, на 20 януари 2018 година основният прокурор Сотир Цацаров разпореди да се извърши инспекция в БДЖ поради сигнали за злоупотреби. Инспекцията е предоставена на Софийската градска прокуратура. Главният прокурор се сезира по материали в медиите, съгласно които има злоупотреби в БДЖ.

Прокуратурата ще ревизира изказванията, че в сдружението се прави фалшив ремонт на локомотивите. Обект на инспекцията ще са и сигналите за подписване на неизгодни контракти с външни реализатори на ремонта, както и изплатени трудови хонорари без съображение на лица, назначени официално в системата на БДЖ.

Малко по-късно - на 26 януари транспортният министър разпореди вътрешна инспекция откакто бе излъчен ефирен репортаж, съгласно който в БДЖ са назначени и взимат заплати футболисти, които в никакъв случай не са имали някакви задължения и не са се явявали на работа. Назначаването им е единствено фиктивно.

След това от Българска социалистическа партия желаеха оставката на транспортния министър. Той съобщи, че е подготвен да си даде оставката, само че положението на БДЖ не го навежда на сходна мисъл.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР