Транспортният министър Ивайло Московски имаше предостатъчно възможности да си тръгне

...
Транспортният министър Ивайло Московски имаше предостатъчно възможности да си тръгне
Коментари Харесай

Последното зрънце морал

Транспортният министър Ивайло Московски имаше премного благоприятни условия да си тръгне почтено. Загуби ги всичките.
 Раниха Босия, който гасне, жива верига пред Народното събрание в негова поддръжка  Защо гладува Босия?!?
Сега към този момент въпросът е дали би трябвало да си отиде един същински отстъпник - Николай Колев-Босия преди министърът да е намерил последното зрънце чест и морал.

И, не, не става дума за едно неприключващо към този момент четири месеца следствие на ликвидиране по несъобразителност. Иде тирада за чисто професионалните причини, превръщащи в парадокс оставането на Московски на поста.

Трябва да си изцяло кьорав, с цел да не видиш корупцията в ДАИ, за която приказва Босия, за това, че макар всички пируети с видеонаблюдения и електронни листовки неграмотници си заплащат и си уреждат книжки.

После излизат на пътя и убиват.

" Не мога да се оправя с корупцията в ДАИ ", бе споделил Московски още по време на втория си мандат откакто бе задържан съученикът му и приближен човек, който бе поставил за началник на ведомството. Същото стана и с началника на автомобилната администрация преди него. 

А щом не може да се оправи, очевидно не е за там! Другият вид е началникът на Московски съзнателно да държи за министър човек, който не може да спре корупцията във ведомството... Дебела става.

За какво тъкмо става дума можете да прочетете в следствието на OFFNews " Как се купуват шофьорски книжки и за какво стават толкоз произшествия ".

Московски в действителност е отговорен за протичащото се в " Автомобилна администрация ".

Миналото лято след акция на ГДБОП за продажба на шофьорски книжки бяха задържани 12 от общо 16 изпитващи от столичния ДАИ. И какво се случи по-късно - стартира гонка против шефа им Кънчо Димитров, който спомага на службите за разкриването на схемата. Арестуваните си останаха на работа, а Димитров бе уволнен.

Същински спектакъл на парадокса. 

Изобщо ръководството на транспортното министерство е истински " дрийм тийм ". Московски - клиент на националното разследване, заместникът му Ангел Попов - от месеци с повдигнато обвиняване от прокуратурата в машинация за 8000 евро (Б. ред. - мисловните структури на този човек са впечатляващи. Може да си ги припомните от изявлението му " Продават ли се книжки и има ли корупция в ДАИ - разсъжденията на зам.-министър Ангел Попов пред OFFNews " ). Другият заместител на Московски - Велик Занчев пък е бил в ръководството на компания, поискала банкрут и към този момент оповестена в несъстоятелност - " БДЖ-Кончар ". Обявяването в неплатежоспособност е въпрос единствено на време, което автоматизирано ще направи невероятно Занчев да продължи да е началник на борда на БДЖ. И той обаче си кюта безшумно и добродушно в министерството. 

За приноса на Московски за това, че при ръководството на ГЕРБ националният жп транспортьор бе докаран до неспасяемо положение и в действителност банкрут, е ненужно да приказваме. На три пъти назначава център-нападателя дилетант и някогашен водач на аления комсомол, самоосъзнал се в точния момент като гербер, Владимир Владимиров отпред на БДЖ.

Четвъртодивизионният отбор " Локо БДЖ " си рита мачлета в група от която няма отпадане и участва устойчиво в средата на таблицата измежду други селски тимове от Шоплука. Пътниците понижават, товарите понижават, кредиторите стартират разпродажби, страната отново взема от нашите пари, с цел да даде на БДЖ, промени няма и всичко е тъкмо. Има обаче търгове за доста пари, които е ясно по какъв начин ще завършат. 

В жп инфраструктурата се наливат милиарди по европроекти, а нямаме една читава жп линия открай до край. Няма и да имаме скоро.

При автомобилните превозвачи се пробутва лобистки закон в полза на спонсор на ръководещите. Стотици превозвачи излизат на митинг, само че отново всичко е точко.

При такситата става очевидно по-зле. Все по-мърляви коли, все по-неучтиви водачи и откровени измамници, които ДАИ не вижда. Но далаверата на компаниите, продаващи лепенки на жълти коли, си продължава без никакъв проблем.

Всичко изброено е в ресора на министър Московски.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР