Транспортният министър Христо Алексиев е разпоредил на компетентните държавни органи

...
Транспортният министър Христо Алексиев е разпоредил на компетентните държавни органи
Коментари Харесай

Транспортният министър се намеси. Разтоварват заседналия кораб

Транспортният министър Христо Алексиев е разпоредил на способените държавни органи да стартират незабавни дейности по освобождението на заседналия край камен бряг товарен транспортен съд Vera SU.

За задачата през последните дни са ангажирани всички виновни институции, с цел да се откри най-хубавото и безвредно решение и да се предотврати замърсяване на околната среда, оповестяват от ведомството му.

Заповедта влиза в действие от през днешния ден и планува: безвредно разтоварване на товара, извеждане на кораба от плитчините на местността Яйлата и след това задържане на плавателния съд и товара до цялостното възобновяване на направените от страната разноски при интервенцията.

На мястото на случая е командирован изпълнителният шеф на ИА “Морска администрация ” кап. Живко Петров за съгласуване и управление на предприеманите дейности и е в непрекъсната връзка с министър Алексиев.

Безотговорното отношение от страна на карабособственика докара до цялостното ангажиране на държавните институции през последните дни. Министър Алексиев и екипът му предприе нужните дейности за застраховане на процедурата, декларират още от транспортното министерство.

“По никакъв метод няма да търпя безконтролно отношение към здравето на хората, околната среда и нерегламентирани и непрозрачни търговски ползи ”, декларира министър Христо Алексиев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР