Транспортната мрежа на Лондон ще спре работа днес, тъй като

...
Транспортната мрежа на Лондон ще спре работа днес, тъй като
Коментари Харесай

Стачка спира транспорта в Лондон

Транспортната мрежа на Лондон ще спре работа през днешния ден, защото служащите в метрото и водачите на рейсове стачкуват поради заплащането и изискванията на труд. Това е следващата протестна вълна това лято, провокирана от двуцифрената инфлация, която изяжда заплатите.

Очаква се съществено спиране на всички линии на лондонското метро, надземните услуги в Лондон ще бъдат понижени и десетки автобусни направления в западната част на града няма да се движат обикновено, оповестиха от държавната организация за превоза в Лондон.

През юли е записана най-високата инфлация от февруари 1982 година, защото възходящите разноски за сила вследствие на съветската инвазия в Украйна засегнаха потребителите непосредствено посредством битовите им сметки и индиректно посредством възходящите цени на храните.

Това докара до опълчване сред компаниите, които споделят, че растящите разноски и спадащото търсене лимитират опциите им за договаряния, синдикатите, които споделят, че служащите им не могат да си разрешат да живеят, и държавното управление, което се тормози, че огромните нараствания на заплатите могат да подхранват инфлацията.

Работниците и в други английски промишлености също възнамеряват стачки или минават към протестни дейности. Сред тях са пристанищни служащи, юристи, учители, медицински сестри, пожарникари и сметосъбирачи, летищен и пощенски личен състав.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР