Транспортната комисия към Столичния общински съвет прие удължаването на преустановяването

...
Транспортната комисия към Столичния общински съвет прие удължаването на преустановяването
Коментари Харесай

София без нощен градски транспорт до края на април

Транспортната комисия към Столичния общински съвет одобри удължаването на преустановяването на нощния градски превоз до края на април.

Решението бе взето предвид на удължената епидемиологична конюнктура, високата заболеваемост и ограниченията по отношение на нея. Според вносителите Карлос Контрера и Зафир Зарков, които са ръководител и зам.-председател на транспортната комисия, с стартирането на употреба на нощните автобусни линии от идващия месец ще се генерира огромно разходно перо, заради ниската натовареност на линиите, поради ограниченията, само че и поради слабото им транспортно търсене, както и продължаващата наклонност за повишаване на цените на горивата и консумативите.

Според общинския консултант Борис Бонев обаче неглижирането на тематиката с нощния градски превоз е наклонност. По негови думи жителите чакат опция на такситата, чиито цени скочиха при започване на годината.

Освен това той уточни, че въвежданите ограничения няма да имат деяние чак до края на месец април и хората би трябвало да имат опция да се възползват от тази услуга по-рано.

По думите на Бонев 30 хиляди души са се подписали за консолидираното на нощния градски превоз като част от превоза на столицата и не би трябвало той да бъде третиран като обособена услуга.

Той бе подсилен от сътрудника си Андрей Зографски, който укори ръководителят на транспортната комисия Карлос Контрера в “неспособност за решение на проблемите на града”. По негови думи не се обръща никакво внимание на градския превоз и се наливат пари в него без никакъв проект за развиване.

В последна сметка предлагането за удължение на прекратената работа на нощния градски до 30 април се одобри с 10 гласа “за” и 2 “против”. Предстои то да бъде гласувано на съвещание на Столичния общински съвет.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР