Транспортната индустрия се трансформира драстично под въздействието на пандемията и ...

Транспортната индустрия се трансформира драстично под въздействието на пандемията и

Бранд персоните на новите пътешественици

Транспортната промишленост се трансформира драстично под въздействието на пандемията и локдауните. Дали пътешествениците също са претърпели промяна ? Джейми Рос-Скинър от Tipi Group споделя няколко бранд персони на пътешествениците от пост-пандемичния свят.

Разтревоженият

Безопасността постоянно е била основание за пасажерите , само че еталонът за това какво означава „ безопасно пътешестване “ се промени. Тази група в този момент изпитва по-голяма паника по отношение на здравните последствия от пътуването, а защитните ограничения се превърнаха в приоритет при резервирането на последващо пътешестване .

За да утешат разтревожения пасажер , брандовете би трябвало да изградят силни взаимоотношения с него, като проектират и изпълнят стабилна тактика за положително потребителско преживяване .

Отложеното „ Да “

Само във Англия от март 2020 година са отсрочени към 300 хиляди сватби, само че облекчаването на рестриктивните мерки в някои елементи на света към този момент подпомага тяхното реализиране . В резултат на това търсенията в Google за „ най-добрите дестинации за меден месец “ са се увеличили с 90% във Англия в границите на 90 дни.

Брандовете, насочени към тази публика , би трябвало да обмислят наистина ли офертите им могат да са положителна опция за двойките с по-малък бюджет, които няма да отпътуват към Малдивите.

Търсещите комфорт

Данни на Асоциацията на английските туристически сътрудници сочат, че хората жадуват сходни дестинации, когато става казус за връщане към пътуването. Повечето екскурзианти търсят към този момент познати дестинации, като 32% от тях споделят , че евентуално биха посетили страна , в която в никакъв случай не са били – това е спад с 13% по отношение на измерванията от 2019 година. 41% споделят , че е евентуално да посетят нов курорт или град и тук също има спад с 13%.

Човекът с домашния любим

Милиони семейства са се снабдили с домашни любимци по време на пандемията, като единствено в Обединеното кралство общият брой на животните, гледани вкъщи , е 34 милиона. Сега макар че доста от новите пухкави другари на хората би трябвало да поемат към първата си почивка , по тази причина е допустимо повишаване на търсенето тук-там , на които домашните любимци са разрешени .

Airbnb забеляза повишаване на търсенията за настаняване с домакински любим с 65% за първото тримесечие на 2021 година.

Еко-изследователят

Асоциацията на английските туристически сътрудници регистрира , че през 2011 година единствено 19% от хората биха избрали една компания пред друга въз основа на по-добри екологични индикатори . През 2020 година този порцион към този момент е нарастнал до 38%.

Комуникирането на зелени начинания и информация за вашата марка ще повлияят позитивно на околната среда, само че ще увеличат и лоялността на клиентите, характерно на силно ангажираните с природата.

Дигиталният бродяга

Традиционно във времената п реди пандемията те бяха хора на свободна процедура или самоосигуряващи се, само че в този момент се отвориха благоприятни условия за цялостен работлив ден от у дома за доста от хората отвън тези две формации .

През 2020 година 10.9 млн. американски чиновници разказват себе си като цифрови номади, а това е нарастване с 49% по отношение на година по-рано.

По материал на Джейми Рос-Скинър за

Източник: manager.bg