Транспортната и дигиталната свързаност в Западните Балкани като неделима част

...
Транспортната и дигиталната свързаност в Западните Балкани като неделима част
Коментари Харесай

Транспортната и дигиталната свързаност в Европа и Западните Балкани обсъди Борисов с еврокомисаря Биенковска


Транспортната и цифровата съгласуваност в Западните Балкани като неделима част от европейския път за страните от района разискаха през днешния ден министър-председателят Бойко Борисов и еврокомисаря по въпросите на вътрешния пазар, индустрия, предприемачество и дребни и междинни предприятия Елжбета Биенковска.

Еврокомисарят Биенковска означи, че по-добрата съгласуваност е причина за повишението на конкурентоспособността и за подобряването на бизнес средата както в страните от Западните Балкани, по този начин и в цяла Европа.

Елжбета Биенковска поздрави премиера Борисов и България за приноса им в одобряването на тематиката за Западните Балкани в дневния ред на Европейски Съюз и изрази мнение, че разширението на границите на Съюза носи както опасности, по този начин и доста благоприятни условия. Като едно такова предизвикателство бе регистрирано гарантирането на сигурността на жителите на Европейски Съюз. В тази връзка комисар Биенковска и министър-председателят Борисов приветстваха основаването на Европейския фонд за защита и свързаната с него обща Програма за промишлено развиване.

„ Иновациите са основни за развиването на европейската отбранителна индустрия и това дава спомагателна тежест на вашия сектор “, обърна се към европейския комисар министър председателят Бойко Борисов.

В рамките на срещата двамата дискутираха и Бъдещата тактика за индустриална политика на Европейски Съюз.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР