Трансатлантическите отношения не са в криза – това определение би

...
Трансатлантическите отношения не са в криза – това определение би
Коментари Харесай

За Доналд Тръмп Германия е противник

Трансатлантическите връзки не са в рецесия – това определение би било омаловажаващо обстановката. Държавният глава на Съединени американски щати Доналд Тръмп подкопава нашия разцвет и сигурност, разясняват в редакцията на немския народен всекидневник Die Zeit.
Германия е " изцяло следена " от Русия, Берлин е един тип „ пленник " на Москва. С тази теза американският президент нападна генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг на откриването на срещата на върха на НАТО в Брюксел. И тогава последва цяла поредност от обвинявания против Германия: Берлин харчи прекомерно малко за защита и е позволил да стане подвластен от Русия посредством плана за газопровода „ Северен поток 2 “.
Всъщност това не бе най-лошото, това бе единствено „ закуската “. Тръмп изнесе цяла дрънканица на шокирания Столтенберг, в която обясни кой е съгласно него е главният съперник: канцлерът на Федерална Република Германия Ангела Меркел.
Същата, която наложи наказания против Русия; тази, която приключи напредването на съветските войски в Украйна посредством напъните за подписването на Минските съглашения. Това е Германия на Ангела Меркел. Що за полуда?!
Доналд Тръмп, както знаете, е индивидът, в чиято изгода съветските секрети служби се намесиха всеобщо в американските избори; който е застрашен с призовка от специфичен следовател Робърт Мюлер заради връзките на Русия с обкръжението. Интересно, само че той не сподели нито една сериозна дума за политиката на Владимир Путин в Украйна или Сирия. Същия този човек твърди, че съветският водач е поставил Меркел в джоба си.
За да предотврати усещането, че самият той е директно или непряко подвластен от Путин , Тръмп трансферира обвиняванията на немското държавно управление. Прозрачна маневра. И въпреки всичко Берлин би трябвало да подходи съществено към обстановката.
Не става въпрос за това каква част от потреблението на газ в Германия се покрива от съветските доставки. Каквито и неистини да приказва Тръмп, скоро ще измисли нови. По-скоро е значимо да бъде ясно в лицето на невижданите офанзиви: американският президент в действителност преглежда Берлин като съперник . Той нападна немския стопански модел с налагането на назидателни търговски мита, с цел да ограничи триумфа на немските експортьори. И, несъмнено, не му е комфортно, че Германия е приела толкоз доста бежанци и мигранти. И в този момент лъже за равнищата на престъпност в страната. По този метод подкопава немската архитектура на сигурността, която разреши на жителите й десетилетия наред да живее спокойно и умерено.
Междувременно тривиализацията значи обсъждане за рецесия в трансатлантическите връзки. Още по-лошо е това, че най-важният ни съдружник цели унищожаването на основите на нашия разцвет и сигурност .
Тръмп подписа заключителния документ, признат на срещата на върха в Брюксел. Става въпрос за новите командни центрове, за по-голямата подготвеност на войските на НАТО и, несъмнено, всички страни дадоха обещание да изпълнят отговорностите си, в последна сметка даже и да отделят по два % от Брутният вътрешен продукт за разноските за защита. Сега доста от членовете на Алианса ще бъдат обзети от подправено успокоение, тъй като най-лошото не се е случи – прогнозите за неуспеха на срещата не се сбъднаха. Но пукнатините във връзките не може да бъдат заличени даже от най-хармоничното официално съобщение.
Превод : Агенция " Фокус "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР