Трагедията за семейството на починалото 3-годишно дете, е огромна. Всеки

...
Трагедията за семейството на починалото 3-годишно дете, е огромна. Всеки
Коментари Харесай

Проф. Радослав Гайдарски за смъртта на детето в София: Категорично ще има наказани лекари

Трагедията за фамилията на умрялото 3-годишно дете, е голяма. Всеки доктор, който е видял детето, би могъл да разбере, че става въпрос за нещо съществено. Няма родител, който да хване и да разнася детето си по лечебни заведения, в случай че то е добре. Това сподели някогашният здравен министър проф. Радослав Гайдарски в ефира на БТВ.

Той недоумява, че това се случва в страна, в която опазването на здравето е толкоз налично. „ Ние сме една от страните с най-лесен достъп до опазване на здравето и то за децата. При нас е свободен приемът на лечебните заведения. На Запад се чака с месеци за банкет, а за интервенция още повече “, уточни той.

„ 54 година работя в тази област, само че такова нещо за непокътнато легло, не съм чувал. Мисля, че грешките на лекарите са персонални. Не може доктор, който вижда, че едно дете не е добре, с лека ръка да го отпрати. Потресен съм “, не скри някогашният здравен министър.

Родителите на умрялото в болница 3-годишно момче с първи думи

По думите му тук става дума за слаба подготовка на приемащите лекари.

„ В нашето общество отсъства тази взаимност на почитание от лекарите към пациентите и назад. Създава се една бездна. Сега би трябвало да се потвърди какво е било болестта на детето. Трябва да спре отношението, че лекарят е прав. Има съмнение сред лекарите и пациентите. Категорично ще има осъдени в този случай “, счита Радослав Гайдарски.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР