Трагедията с удавените мигранти отново скара Париж и ЛондонФренският вътрешен

...
Трагедията с удавените мигранти отново скара Париж и ЛондонФренският вътрешен
Коментари Харесай

Войната на думи през Ламанша продължава

Трагедията с удавените мигранти още веднъж скара Париж и Лондон
Френският вътрешен министър Жералд Дарманен анулира планувана среща с английската си сътрудник Прити Пател, откакто министър председателят Борис Джонсън прикани в писмо до президента Еманюел Макрон Франция да приема назад мигранти, прекосили Ламанша.

“Смятаме общественото писмо на английския министър председател за недопустимо и в несъгласие с полемиките ни като сътрудници. В резултат на това отпада поканата към Прити Пател”, се споделя в изказването на Дарманен, представено от международните организации.

Дипломатическата свада стартира, откакто в сряда 27 мигранти се удавиха в опит да стигнат до английските крайбрежия. Белгия, Нидерландия, Германия и Европейската комисия ще проведат среща на високо ниво за мигрантската рецесия в неделя в Кале.

Британският министър на превоза Грант Шапс отбрани писмото на Борис Джонсън, като съобщи за Би Би Си, че се надява Франция да премисли решението си за прекратяването на диалозите, тъй като е нужно като другари и съседи двете страни да работят дружно.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР