Трагедия се размина по чудо във варненското ОУ "Св. Патриарх

...
Трагедия се размина по чудо във варненското ОУ "Св. Патриарх
Коментари Харесай

Страшен инцидент във варненско школо изправи косите на куп родители СНИМКИ

Трагедия се размина по знамение във варненското ОУ "Св. Патриарх Евтимий ", оповестява Varna24.bg, базирайки се на разтревожени родители.

Тежък случай с деца се е разминал безусловно на минути, откакто през вчерашния ден голямо парче с правоъгълни размери се е откъртило от фасадата на учебното заведение под покрива и се е стоварило на плаца, където всеки ден при хубаво време малчуганите играят след часовете до започване на занималнята.



Минути преди да завърши последният час на учениците, към 12 часа на обяд, мазилка и камъни се откъртват и стоварват на големи части на площадката, където към момента не е имало деца.

Незабавно са взети ограничения за ограждане на сектора, а на всички учители е разпоредено да не позволяват възпитаници на плаца.

Стана ясно, че от Дирекция "Образование и юношески действия " в Община Варна, е разпоредена незабавна инспекция и са взети незабавни ограничения за обезопасяване на фасадата на ОУ "Патриарх Евтимий “.


Ето какво оповестиха от там във връзка сигнала

"Взети са ограничения за обезопасяване на част от фасадата на ОУ "Патриарх Евтимий “, оповестиха от дирекция "Образование и юношески действия “ в Община Варна. Причина за мярката е злепоставен сектор, от който са паднали части мазилка.

"Ремонти в учебното заведение са осъществявани, само че досега не е подавано искане от шефа на учебното заведение Веселина Манолова за възобновяване на фасадата. Заради компрометираните сектори ще стартираме процедури за изцяло саниране на сградния фонд ", изясни Лилия Христова, шеф на дирекцията.

През предходната година със средства от общинския бюджет са осъществени поправки на класните стаи на първия етаж и на част от парната апаратура, положени са плочки на входовете, актуализирана е и част от канализацията в двора на учебното заведение. "

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР