trafficnews.bgВсяко от момчетата тежи над 3 кг, след повторна животоспасяваща

...
trafficnews.bgВсяко от момчетата тежи над 3 кг, след повторна животоспасяваща
Коментари Харесай

Лекари спасиха родилка с близнаци, тя прегърна за първи път бебетата за рождения си ден

trafficnews.bgВсяко от момчетата тежи над 3 кг, след повторна животоспасяваща интервенция акушерките украсиха стаята й за ЧРД

Лекари от „ майчин дом ” избавиха родилка и близнаците й, а майката за първи път прегърна бебетата си на рождения си ден.



29-годишната пациентка е проследявана в болничното заведение месеци наред. Тъй като близнаците не са позиционирани добре в матката, се постанова цезарово сечение.

Бебетата са момчета и всяко от тях тежи над 3 кг.

 Заради размера на близнаците няколко часа след цезаровото сечение матката на дамата изпада в атония (увеличената уязвимост на мускулната мощ на матката, която в множеството случаи е причина за животозастрашаващо рисково кървене). Жената е вкарана още веднъж в операционната, като е направена повторна животоспасяваща интервенция - лапаротомия. След всички грижи майката към този момент е в доста положително положение, изкарана е от апаратна вентилация и е със независимо дишане. 

 Днес тя чества рождения си ден, а най-голямата й наслада е, че за първи път прегърна двете си деца. За да остане този ден най-радостният в живота ѝ, акушерките от Клиниката по анестезиология и интензивно лекуване и управлението на лечебното заведение взеха решение да приготвят изненада за пациентката, като украсиха празнично болничната ѝ стая.



 Изпълнителният шеф на СБАЛАГ " Майчин дом " проф. доктор Иван Костов персонално поздрави пациентката с благопожелание за дълъг живот, здраве и фамилно благополучие.



 

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` реклама Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР