trafficnews.bgПредложенията идват от Англия и уловката е само, че са

...
trafficnews.bgПредложенията идват от Англия и уловката е само, че са
Коментари Харесай

10 отлични автомобила под 2500 лева

trafficnews.bgПредложенията идват от Англия и уловката е единствено, че са с десен волан
Колите с десен волан стават все по-честа панорама по българските пътища, и в това няма нищо изненадващо. Тъкмо с помощта на лявото си движение Великобритания си остава най-изгодният пазар за автомобили втора употреба в Европа, до момента в който тук-там като Германия и Швейцария цените от дълго време са тласнати нагоре от пълчищата автотъргаши от Изток, написа Dunavmost.com

Ако обаче решите да търсите преференциална договорка, напълно не е наложително да финиширате с някой плачевен Rover.

Колегите от английското издание Auto Express се заеха да проучат въпроса и откриха, че за не повече от 1000 лири (2300 български лева) могат да се купят и доста приятни за каране автомобили. Ето най-хубавите разновидности, препоръчани от тях, въз основата на напълно реални обяви. 

Mazda MX-5

Цени: от 800 лири (1830 лева)



И до ден сегашен това си остава една от най-привлекателните спортни коли: със задно предаване, леко, само че твърдо шаси, и озлобен четирицилиндров бензинов мотор. Версията 1.8 има 150 конски сили и прави 0-100 км/ч за 8.6 секунди. 
И тъй като този модел постоянно е бил доста известен във Великобритания, в този момент вторичният пазар е наводнен с тях. Можете да намерите прилична кола от второто потомство за под 2000 лв.. Само проверете за наслойка към вратите и праговете, и дали моторът работи към момента безпрепятствено. 

Skoda Octavia v RS

Цени: от 900 лири (2060 лева)



 

Първото потомство на спортната Octavia не е изключително чаровно на тип, а и интериорът му е много дървен. Но под повърхността се крият множеството съставни елементи от тогавашното Audi TT, отпред със същия 1.8-литров турбомотор със 180 коня. За разлика от ТТ обаче тук имате място за петима и огромен багажник. 

Alfa Romeo GTV

Цени: от 900 лири (2060 лева)



Италиански дизайн, доста акуратен волан и чудесни мотори - Alfa GTV е съвсем като бюджетно Ferrari, споделят сътрудниците от Auto Express. Версиите с V6 са по-скъпи, несъмнено, само че и тези с 4-цилиндровия двулитров TwinSpark си заслужават. 150-те му коня дават 8.4 секунди от 0 до 100 км/ч. Но гледайте за кола с цялостна сервизна история и постоянни смени на маслото. 

MINI Cooper 

Цени: от 995 лири (2280 лева)



В България сходен Cooper от 2006 година върви някъде сред 6 и 9 хиляди лв., според от положението и в екстрите. В Англия може да се откри за една трета от цената. 1.6-литровият мотор бензинов мотор не е на равнището на сегашните елементи, създадени от BMW, само че въпреки всичко това е доста пъргава и занимателна за каране кола. Но не е смайващо надеждна. 

VW Passat

Цени: от 995 лири (2280 лева)



Ако ви би трябвало нещо по-практично и пространно, умерено можете да си вземете 13-годишен Passat B5 на 180 000 (реални!) километра за по-малко от 2300 лв., освен това - във високото равнище на съоръжение Highline. Двулитровият бензинов мотор дава 130 коня, колата има 5 звезди за сигурност, и въпреки да отстъпва малко на Ford Mondeo като ръководство и динамичност, надалеч го превъзхожда като качество на интериора и сглобката. 

Ford Puma

Цени: от 995 лири (2280 лева)



Според сътрудниците от Auto Express тази машина, задоволително постоянно срещана и по българските пътища, има капацитета даже да се трансформира в класика и цената и да пораства - стига единствено да намерите образец с 1.7-литровия мотор, създаден взаимно с Yamaha. Този елемент със 125 коня обича да бъде развъртан и добре се схваща с 5-степенната ръчна трансмисия. Но се пазете от наслойка. 

Mercedes S-class

Цени: от 995 лири (2280 лева)



Абсолютният знак на лукса - за две хиляди лв.? Напълно е допустимо. Предлаганият в този случай автомобил е от 2002 година, с 202 хиляди км на километража, и с 3.2-литров V6 дизел с 210 конски сили. Комфортът е незабравим, както и наличното съоръжение. Но се уверете, че всички капризи към момента работят, и се подгответе за тлъсти сметки в сервиза, в случай че нещо се повреди. 

Toyota RAV4

Цени: от 999 лири (2290 лева)



За тези пари ще би трябвало да се задоволите с модел с предно предаване, и със стабилен пробег (в случая - 239 000 км). От друга страна, RAV4 от тези години се слави с надеждността си, а 1.8-литровият бензинов VVT-I мотор може и да не е доста чевръст, само че рядко основава проблеми. 

Mazda RX-8

Цени: от 1000 лири (2290 лева)


Причината тази другояче фантастична кола да е толкоз налична е нейният 1.3-литров ванкелов (роторен) мотор: доста занимателен, само че и доста внимателен за поддръжка. Ако обаче намерите добре непокътнат образец, 230-те му коня ще ви доставят доста наслаждение. 

Audi TT

Цени: от 1000 лири (2290 лева)



Навремето това бе гражданска война: дизайн от концепт, стигнал някак до серийно произвеждане. 1.8-литровият бензинов мотор със 180 коня може да лепне една много необятна усмивка на лицето ви. А външният тип и до момента си остава атрактивен, в случай че питате нас. 

В умозаключение: казусът с десните кормила провокира много разногласия и дори апели за възбраната им в България. Ние сме тествали немалко автомобили с десен волан в дясно придвижване като европейското, а също и автомоби л и с ляв в лявото придвижване на Шотландия и Ейре. И не считаме, че това е проблем, стига да се съблюдава правилникът и обикновените правила на здравия разсъдък. От друга страна, когато те не се съблюдават, и колата с ляв волан е също толкоз рискова. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР