trafficnews.bgБлок на ужасите. Така съседите на удушената Калина Симова в

...
trafficnews.bgБлок на ужасите. Така съседите на удушената Калина Симова в
Коментари Харесай

Блокът на удушената Калина с кошмарна слава

trafficnews.bg

" Блок на ужасите ". Така съседите на удушената Калина Симова в „ Банишора “ разказват постройката, в която живеят. Бруталното ликвидиране на 25-годишното момиче надалеч не било единствената покруса за жителите на блока.

Взрив на апартамент, самоубийства и упрекнат за двойно съзнателно ликвидиране комшия, пуснат под домакински арест. Това са единствено част от историите на постройката в столичния квартал.

Тук всички помнят по какъв начин през април 2006 година във входа, в който живеела удушената преди дни Калина, гръмна бомба пред жилището на майката на проверяващия публицист Васил Иванов.

Още тогава множеството от служителите на реда споделят, че не са виждали сходно нещо преди. Според Иванов, който по това време живее в жилището, атентатът против него бил поради следствия за извращения в Софийския затвор. Изненадващо беше, че при гърмежа нямаше потърпевши.

Експлозивът бил с еквивалент на 400 грама тротил. Той беше заложен на сантиметри от пантите на жилището, намиращ се на шестия етаж в блока.

През 2014 година пък в същия блок, под домакински арест се прибрал упрекнатият за убийството на двама души на язовир „ Въча “ Виктор Траянов, което хвърлило в смут неговите съседи.

Налагането на по-лека мярка за неотклонение по отношение на първенеца по самбо провокира доста кавги. Решението беше на Софийския апелативен съд, който не даде ход на делото, тъй като единият от заседателите се бил разболял. Именно Апелативният съд анулира решението на Окръжния, който бе осъдил Траянов на 21 години затвор.

Двойното ликвидиране стана на 16 ноември 2009 година на един от понтоните на „ Въча “. Обвинението против Траянов беше, че е разстрелял показно двама души, след което е избягал. Шампионът по самбо бил на посетители на собствен другар. Заедно с други трима души се били напили порядъчно.

Траянов извадил револвер и прострелял от упор двама от компанията. Причината по този начин и не се обясни. По думите на поданици на „ блока на ужасите “ до през днешния ден Траянов е под домакински арест в един от жилищата в постройката.

Преждевременно се случили и няколко самоубийства на хора, които в никакъв случай не давали сигнали за сходни планове.

Затова съседите в този момент настояват, че към този момент са претръпнали на ужасни истории – за тях трагичните случаи в постройката не са изключение, а единствено следващ епизод от богатата престъпна хроника на блока, с която изправят косите на всеки посетител.

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР