Традицията показва, че най-желани в големите градове остават езиковите гимназии.

...
Традицията показва, че най-желани в големите градове остават езиковите гимназии.
Коментари Харесай

Диян Стаматов: Трябва да се осъвремени учебното съдържание, но не да се опростява

Традицията демонстрира, че най-желани в огромните градове остават езиковите гимназии. Има много забавни специалности в професионалния набор, които също са много мечтани. Това сподели за Bulgaria ON AIR ръководителят на Съюза на работодателите в системата на националната култура у нас и шеф на 119-о учебно заведение в столицата Диян Стаматов.

" Вярно е, че колкото повече време има за извършения, толкоз по-лесно се учи даденият образователен предмет, само че не може да се разчита единствено на часове за повторение, на преговор, на упражнение. По-скоро на метода, по който се сервира образователният материал по сложните дисциплини. Трябва да се осъвремени образователното наличие в посока не опростяване, а по този начин, че на ученика да му е доста по-адекватно за възрастта и по-приятно за разбиране като образователно наличие ", изясни Стаматов.

" И тази образователна година ще стартира на 15 септември, макар настояванията на предходния министър това да бъде променено. Въпреки измененията, свързани с разнообразни стремежи за удължение на образователната година, тя ще приключи още веднъж по същото време, тъй че традицията не може да бъде подвластна на желанията и въжделенията на който и да е министър ", сподели още Стаматов.

" Добре е обаче нашата просветителна система да има продължителност, резистентност и предвидимост във връзка с това, което се учи, с цел да може всеки един жител, който приключва образованието си, да е подготвен да ръководи страната ни по най-успешния метод. За да не се срамим по-късно, че сме извели възпитаници, които не могат да ръководят страната ", разяснява Стаматов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР