Традиционно в последните седмици, от ЦСКА всеки понеделник разкриват детайли

...
Традиционно в последните седмици, от ЦСКА всеки понеделник разкриват детайли
Коментари Харесай

ЦСКА с нова информация за „Армията“

Традиционно в последните седмици, от ЦСКА всеки понеделник разкриват елементи към идейния план за стадион „ Българска войска “.

В третата част от самобитната поредност, „ алените “ дадоха повече информация за тревното покритие на стадиона, което ще бъде хибридно.

Ето какво написаха от ЦСКА:

В понеделник е време за забавна информация за бъдещия ни стадион. До представянето на целия приключен абстрактен план, което следва скоро, ще ви осведомяваме за любопитни аспекти от оборудването. Може би един от най-важните такива е полето за игра.

- Знаете ли, че с цел да поддържаме тревното покритие на игрището в съвършено положение, ще използваме хибридна тревна настилка и ще инсталираме най-съвременни технологии за отопление и осветяване за напредък на тревата?

- Размерите на игрището ще са 105м x 68м, каквото е условието на УЕФА за игрища от категория 4 За да удължим оптимално живота на терена и да предоставим най-хубавите условия за игра, в наказателните полета ще разположим хибридно тревно покритие. То съставлява композиция сред естествена трева и синтетични фибри, които по софтуерен метод укрепват натуралната тревна повърхност, тъй че да не се въздейства от метеорологични условия или натоварването от играта. Хибридно покритие е конфигурирано на стадионите на клубове като Барселона, Челси, Фулъм, Бешикташ и доста други. За построяването ще се обърнем към най-хубавите специалисти, които могат да подсигуряват, че хибридното тревно покритие ще имитира оптимално напълно естествената тревна повърхност.

- За да подсигурим съвършени условия на игра и през зимата, ще бъде конфигурирана подпочвена отоплителна система. Тя съставлява тръбопроводи, по които минава топла вода, с помощта на която ледът и снегът на игрището се разтопяват. Част от отоплението ще бъде захранвано от екологичната термопомпа „ въздух-вода ”, за която ви разказахме предишния понеделник. Това освен ще сведе броя отсрочени мачове до нула, само че и ще има удобен резултат върху дълготрайното запазване на тревното покритие.

- За да поддържаме тревата в идеално положение през цялата година, ще бъде конфигурирано и осветяване за напредък на покритието, което да подтиква бързото поникване и навременното регенериране на тревната настилка.

- Всичко това ще усъвършенства изцяло качеството на игра, ще подсигурява по-висока сигурност за футболистите и по-нисък % контузии, както и ще ни помогне да не се влияем от изменчивото време в България.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР