Традиционно растение в джунглите на Латинска Америка, много популярно сред

...
Традиционно растение в джунглите на Латинска Америка, много популярно сред
Коментари Харесай

Какво е усещането да умираш? Растение дава отговора

Традиционно растение в джунглите на Латинска Америка, доста известно измежду туристите, може да симулира прекарвания покрай гибелта, откакто бъде изядено, откри ново изследване, представено от британското издание „ Дейли Мейл “ (Daily Mail).

Аяхуаска, която се употребява в течна форма от локалните поданици на Централна и Южна Америка, се употребява за производството на психеделично лекарство, познато като DMT.

Когато умираме, осъзнаваме, че сме мъртви

Учени направиха първи намек за живот след гибелта

Изследователите са разкрили доста огромни прилики сред разказите за прекарвания покрай гибелта и резултатите на

аяхуаска, чието име се превежда като „ вино на гибелта “ .

Екип учени на Империъл колидж в Лондон дал DMT на 13 доброволци, след което те били помолени да попълнят въпросник. Изследователите сравнили отговорите им с тези на 67 души, които преди този момент са имали прекарвания покрай гибелта.

И двете групи оповестяват за видения на ярка светлина, чувство за излизане от тялото, пътувания през празно пространство, вътрешен мир и възприятие за преход в различен свят. Според проучването приликите са толкоз огромни, тъй като аяхуаска и прекарванията покрай гибелта провокират сходни процеси в мозъка.

Д-р Робин Кархарт-Харис, водещ създател на изследването, оповестено в списание „ Граници в логиката на психиката “ (Frontiers in Psychology), споделя, че

проучването на резултатите на DMT ще помогне на учените да схванат по-добре логиката на психиката и биологията на умирането .

Още за прекарванията покрай гибелта вижте във видеото горе.

Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР