Традиционният фест Джаз под звездите на Деветашкото плато“ ще се

...
Традиционният фест Джаз под звездите на Деветашкото плато“ ще се
Коментари Харесай

„Джаз под звездите на Деветашкото плато“ – от 8 до 10 юли

Традиционният фест „ Джаз под звездите на Деветашкото плато “ ще се организира от 8 до 10 юли 2022 година, петък – неделя. Под наслова „ За тези, за които няма „ не може “ празникът е отдаден на Деветашкото плато, на джаза, природата и българското село, означават уредниците от Сдружение „ Деветашко плато “.

Събитието се организира годишно в разгара на лятото на поляната сред селата Кърпачево и Горско Сливово, в непосредствена непосредственост до пещерата “Гарваница ”.

В първата вечер гостуват надарени студенти от България и Холандия – Неделчо Нинов – тромбон, Марина Михайлова – тенор-саксофон, Ралица Тонева – алт-саксофон, Вилизар Гичев – китара и Теодор Тошков – барабани. Към тях под звездите ще се причислят и двама специфични посетители – Христо Минчев – контрабас и Петър Терзиев – вокал. Те ще показват джаз-стандарти, подбрани хард-боп тематики и щипка боса-нова.

Основната вечер – събота, 09.07., ще стартира с обичайното към този момент диксиленд – шествие от входа на пещерата Гарваница с тромпетите на Венци Благоев и Георги Агатов, с кларинета на Невилиян Гемижев и саксофона на Димитър Льолев, с Димитър Благоев – китара, Красимир Стоянов – туба и още доста изненади. В главния концерт вземат участие изключителният реализатор, композитор и създател на аранжименти, пианистът Милен Кукошаров, дружно с вокалиста Росен Кукошаров, етно-привкус ще придадат Гергана Димитрова и Костадин Генчев, а особено включване с джазиран фолклорен репертоар ще имаме и от локалното читалище в село Горско Сливово. Вокалите на Весела Морова и Петър Терзиев ще оцветят още повече музикалната картина, Станислав Арабаджиев и проф. Владимир Радулов ще се надсвирват на пианото, Мишо Иванов ще владее незаменимия контрабас, а на ударните ще имаме не един, а трима – Стефан Горанов, Невена Григорова и младият Теодор Тошков. Целият концерт протича като един огромен джем-сешън с непредвидени формати и съзвездия.

Неделната заран е за най-малките и техните родители. На 10-и юли дружно с фондация Джазтет ще има детското матине “Джаз за деца ”.

Събитието некомерсиално, в отбрана на една смислена социална идея и заради това е с вход свободен. Средства идват от разнообразни източници: Фондация „ Америка за България “, общините Летница, Ловеч и Севлиево, частни компании и голям брой самостоятелни дарения, за което уредниците благодарят.

От 2015 година до момента са гостували Йълдъз Ибрахимова, Милица Гладнишка, Хилда Казасян, Камелия Тодорова, Антони Дончев, проф. Владимир Радулов, Христо Йоцов, Димитър Семов, Живко Петров, Недялко Недялков и доста други, а музикален шеф е джаз-тромпетистът Венцислав Благоев.

Ако желаете да сте един от спомоществователите ни, подкрепете ни тук:
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР