Традиционната инициатива на Газпром Футбол за приятелство започна в руската

...
Традиционната инициатива на Газпром Футбол за приятелство започна в руската
Коментари Харесай

Деца от над 200 държави се обединиха в името на футболното приятелство

Традиционната самодейност на " Газпром " " Футбол за другарство " стартира в съветската столица Москва дни преди началото на най-големия състезателен конгрес за годината - Световното състезание по футбол. Деца от над 200 страни се сплотиха към идеята на другарството, равенството и битката с дискриминирането.


Една част от децата играха футбол, разпределени в 32 интернационални тима, а другата бяха публицисти към специфичния пресцентър на " Газпром ". България бе показана от Александър и Мия. Алекс, който е от школата на Лудогорец, се включи в тим " Голяма панда " и се отличи с няколко гола в мачовете. Негови съотборници бяха деца от разнообразни краища на света като Мавриций, Украйна и Съединени американски щати.



Мия пък бе в в ролята на публицист и с изключение на всички задания, които изпълняваше по стратегия, взе изявление от Александър сред мачовете. След това пък самата тя даде мнението си за събитието пред украинска медия на съвършен британски.


В четвъртък децата ще имат щастието да участват на откриването на Мондиал 2018 на стадион " Лужники " в съветската столица.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР