Традиционна кръводарителска кампания ще се състои в Асеновград. Мобилните медицински

...
Традиционна кръводарителска кампания ще се състои в Асеновград. Мобилните медицински
Коментари Харесай

Акция по доброволно кръводаряване в Асеновград

Традиционна кръводарителска акция ще се състои в Асеновград. Мобилните медицински екипи ще одобряват пациенти на центъра в града, в продължение на два, само че непоредни дни. Асеновградчани ще имат опцията да дарят безплатно кръв на следващия ден (27.07.18 г.) и в понеделник (30.07.18 г.).

Часовете, в които искащите доброволни кръводарители могат да се включат, са от 09:00 ч. до 12:30 ч. Акцията и тази година ще премине под мотото „ Дарете кръв, подарете живот “ и ще се осъществя от медици от Центъра по трансфузионна хематология-Пловдив. Събитието е част от районната стратегия за безплатно и непринудено кръводаряване.
Кемперът на мобилните екипи ще бъде позициониран пред постройката на Историческия музей в Асеновград. Част от изикванията са присъединяване в идеята са доброволците да са пълнолеетни, да не страдат от хронични болести, да са с телесно тегло над 50 кг, да не поддържат ниско или високо кръвно налягане, да не са с хемоглобин по-нисък от допустимите правила и други. Не са от голяма важност полът и кръвната група на кръводарителя.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР