Традициите са страхотни. Понякога те изглеждат екзотични за другите нации

...
Традициите са страхотни. Понякога те изглеждат екзотични за другите нации
Коментари Харесай

Вкараха България в много скандална туристическа класация

 Традициите са страхотни. Понякога те наподобяват екзотични за другите народи... И още по-лошо е, че са свързани с пагубната беднотия на фамилията, която принуждава родителите да работят съгласно събитията.

И още по-тъжно е, когато бедността и традициите вървят дружно в една и съща страна.

За мнозина евентуално наподобява чудовищно, че даже през 21 век можете просто да си купите жена за пари. И то не за малко, а вечно. Булка, бъдеща брачна половинка. И, несъмнено, този, който има парите, прави избор. Каквото желае, ще си го купи.

Жените в тези страни са стока. Класацията е направена от един от уеб страниците за пътешестване и най-тъжното е, че България попада измежду тях. Ето какво се споделя още в пътеводителят, написа Блиц.

5. Виетнам

В тази азиатска страна продажбата на дъщерята в фамилията да се омъжи за пари е същински бизнес. Разбира се, не всяко семейство прави това във Виетнам. Но има такава традиция и тя е единствено на няколко десетилетия. Всичко стартира по време на войната във Виетнам, когато американските военни си потеглят и оставят виетнамските хубавици поругани.

Войната свършва, само че някои американци не престават да живеят с виетнамки. И в този момент има профилирани уеб сайтове, където можете да изберете младоженка от Виетнам с няколко клика. Но най-важното - би трябвало да накарате бащата или братът да се съгласят за откупа. Не е належащо да поддържате връзка със самата младоженка.

4. Афганистан

Там, като цяло, всичко обвързвано с брака е традиция и история. Обикновено откупът за младоженка постоянно се заплаща и надвишава междинната заплата в Афганистан с няколко десетки пъти.

Там ценят своите девойки. Има доста чести случаи, когато в Афганистан младите момчета изпадат в големи задължения, единствено с цел да дадат пари за момичето, което обичат на фамилията й.

3. Чад

Един от щатите в Централна Африка. Там като цяло даването на пари за дъщерята в фамилията е вековна традиция. Нещо повече, никой въобще не пита момичето.

Който даде повече, ще го получи. А дъщерята нормално се предлага от бащата на фамилията. Не е чудно, че степента на просветеност на дамите в тази страна е под 12%...

2. България

Естествено, не всички девойки в тази европейска страна се омъжват за пари.

Става въпрос за девойките от циганската общественост на Калайджиите или така наречен кардараши. Това е етническа, циганска група със лични закони.Традицията им е елементарна, само че за хората от 21 век, на пръв взор, просто дива. 4 пъти в годината на избрани места се провеждат " булчински пазари “, където девойките би трябвало да се покажат в цялата си хубост, с цел да бъдат купени...

Момичетата стартират да вървят на тези " пазари “ незабавно след пубертета, написа още туристическия уебсайт.

1. Судан

В тази страна работят най-драстичните порядки във връзка с младите дами и встъпването им в брак. И това даже не е традиция като такава, това е реалност от живота в една от най-бедните страни в света.

Всичко е просто. Момичетата са отгледани единствено с една цел - да ги продават. Често пазарлъкът стартира още, до момента в който са деца. Можете да наддавате освен с пари, които локалното население на практика няма, само че и с крави и всевъзможен добитък, по този начин нужен в бедните семейства.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР