Тръбопроводът, който се пукна и замърсяваше водите на Варненското езеро

...
Тръбопроводът, който се пукна и замърсяваше водите на Варненското езеро
Коментари Харесай

Геоложки проблем спрял *възстановяването на тръбопровода( под Варненското езеро

Тръбопроводът, който се пукна и замърсяваше водите на Варненското езеро месеци наред, към момента е над дъното, а не под него и планът не е завършил, заяви зам.-кметът на общината в града Христо Иванов. Той напомни, че през май месец предходната година стартира ремонт и повредата беше отстранена, а замърсяването на водите прекратено.

Проектът с вкопаването на тръбата под дъното съответства с този за удълбочаването на фарватера от Държавно дружество " Пристанищна инфраструктура " /ДППИ/, изясни Иванов.

По думите му през август компанията е уведомила общината, че стопира удълбочаването, защото е установено, че част от дъното е с друг геоложки градеж . В резултат са назначени нови изследвания, като в края на предходната година геолозите са показали своя отчет. Събраните данни демонстрират, че близо половината от фарватера е със градеж, който не разрешава да се ползва определената технология. Общината е уведомила ДППИ за събраната информация, като в това време е почнало търсенето на разнообразни механически разновидности, с цел да продължи осъществяването на плановете.

През септември тръбопроводът бе положен на към 20-30 метра настрана от плануваното трасе и беше възобновена работата на канално-помпената станция, добави Иванов. Той посочи, че няма риск от нови повреди. Общината е уведомила Морска администрация къде тъкмо се намира тръбата, с цел да бъдат предупреждавани преминаващите кораби.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР