Този вот на недоверие вече мина. Остана математическото преброяване на

...
Този вот на недоверие вече мина. Остана математическото преброяване на
Коментари Харесай

Георги Свиленски : Кризите в страната ще продължат докато Борисов и ГЕРБ управляват

„ Този избор на съмнение към този момент мина. Остана математическото броене на народните представители в Народното събрание. По тематиките ”вода ”, ”въздух ” и ”боклуци ” Българска социалистическа партия приказва от 3 години. Имаме над 60 заложени въпроса в Народното събрание по тези тематики. Но ръководещите ги няма. За тях не е проблем, че в Перник хората ще останат без вода- единствено и единствено да завоюват локалните избори “.
Това съобщи зам.-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Георги Свиленски пред Българска национална телевизия.

„ Когато декларирахме, че внасяме избор на съмнение, внезапно министър председателят стартира да работи в събота, взе да събира министри и да насочва предложения- кой откъдето му подскаже. Министерство на екологията стартира да приема наредби, свързани с боклуците, които години обратно не бяха одобрявани. И най-сетне прокуратурата, виждайки това, което се случва, напълно резонно стартира инспекции “, напомни Свиленски.

Социалистът акцентира, че казусът не е единствено в Перник, рецесия се задава и в Шумен, Плевен, Ловеч, Сливен и в други регионални и по-малки градове, които са на воден режим. „ Кризата е национална. Ние предлагаме какво да се направи, което вие не сте създали за 10 години ръководство. 10 години ГЕРБ ръководи България и няма кой да ви повярва, че някой различен е отговорен за тази рецесия “ сподели Георги Свиленски. Той разяснява, че не вижда някой да желае да бъде ръководен от държавното управление, довело го до тази обстановка. Той добави, че Перник е бил жертван от това държавно управление. „ ГЕРБ изхарчиха 3 милиарда за водния бранш, а понижиха водните загуби с 1%. За 10 години 3 милиарда изхарчени, 1% е поправен. Колко по 10 години още би трябвало да ръководят, с цел да оправят водопреносната мрежа в България? “, попита той.
„ Внесохме избор на съмнение в здравеопазването-смениха министъра, само че казусът остава. Направихме избор на съмнение в областта на сигурността- тогавашният министър на вътрешните работи си потегли. 9 министри бяха заменени, неуспехите следват един след различен. Сбъркан е моделът. Колкото и министри да смените- злополуките ще предстоят, тъй като на върха стои човек, който не знае защо стои там и накъде води страната “, съобщи Свиленски.

Попитан за основаването на ВиК холдинг от ръководещите, националният представител отговори, че в случай че сдружението попадне в същите ръце, няма да има никакъв резултат от него. Той напомни, че преди 3 години е основано сдружение, в което са вложени 500 милиона лева за ремонт на язовири. „ Нито един язовир не беше ремонтиран. Сега е чудим какво да вършим с язовир “Бели искър “, с цел да не се компрометира язовирната стена и да се обезпечи вода за Перник. Управляващите да отговорят какво стана с тези 500 милиона лв. “, сподели социалистът.

„ Българските жители схванаха кой е виновен за тази рецесия. Не Нено Димов, не някой различен министър, отговорникът си има име – това е Бойко Борисов. Той ръководи системите на страната, той поставя министрите, той взима решенията “, приключи Георги Свиленски.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР