Този вирус сред различните етноси и хора се повлиява различно,

...
Този вирус сред различните етноси и хора се повлиява различно,
Коментари Харесай

Доц. Чорбанов: Няма да спекулирам при кои групи и етноси е по-опасно и кои са защитени от коронавируса

 " Този вирус измежду другите етноси и хора се повлиява друго ", съобщи Чорбанов.  По думите му рецепторът, през който вирусът влиза, не е еднакъв. " Няма да злоупотребявам при кои групи и етноси е по-опасно и кои са предпазени от ковид обаче ", сподели той. 

" В никакъв случай не би трябвало да се прави нечиста сделка, че тъй като новият вариант е по-заразен, то той е автоматизирано и по-смъртоносен. Няма човек, който да може да каже това нещо. В България даже не знаем каква е степента на разпространяване ", сподели Чорбанов.  " Половината страни си стопираха възпитаници, други не го направиха. Аз считам, че възрастните заразяват децата, а не противоположното ", сподели той. 

" Мутацията, която има и е потвърдена, е по отношение на по-доброто му прикрепяне към клетката. Това, че по този начин пагубно и внезапно се е вдигнал броят на инфектирани във Англия, не значи, че и у нас ще е по този начин. Как не се чува нищо за вируса в Италия или Германия ", съобщи имунологът. По думите му, в случай че един човек е прекарал ковид, това значи, че е защитен и от новия му вариант.

Според него хората с имунни проблеми не би трябвало да се поучават с персоналните лекари, а да са измежду първите имунизирани. " Все отново опити с хора като тях към момента не са направени за резултата от имунизациите. Тези хора сами би трябвало да си вземат решение дали ще се ваксинират ", сподели той.  " Няма да успеем до края на годината да имунизираме 70% от популацията на България. Очаквам до края на декември да има имунизирани към милион и половина души или два милиона души ", сподели той.  По думите му обаче доста хора ще изкарат вируса и разпространяването на болестта на всички места ще намалее доста.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР