Този уикенд се проведе първото издание на SOUTH WEST FESTIVAL,

...
Този уикенд се проведе първото издание на SOUTH WEST FESTIVAL,
Коментари Харесай

Ищар и Горан Брегович събраха хиляди меломани в Благоевград

Този уикенд се организира първото издание на SOUTH WEST FESTIVAL, проведено от Община Благоевград, взаимно с Bulgarian Live Music. Хиляди благоевградчани и посетители на града посетиха фестивала и се забавляваха.

Двете огромни звезди бяха Ищар и Горан Брегович, само че българските реализатори не им отстъпиха по нищо, даже в противен случай. „ Керана и Космонавтите “ откриха събитието в събота, а в публиката се открояваха младежи с техни тениски. След тях Мария Илиева подвигна настроението до краен лимит, с цел да пристигна ред на Любо Киров и дъжда, съпроводен с стихия.

Нито Любо, нито посетителите се изплашиха от времето и сътвориха сила, която ще се помни дълго. „ Благоевград, бяхте неземна аудитория! В стихия и дъжд останахте, поради музиката! Това е огромен комплимент и мотивация за мен! Благодаря ви още един път за отношението! “, показа Любо Киров в обществените мрежи.



Кулминацията на първата вечер настъпи, когато на сцената излезе Ищар, кралицата на етно музиката, която стопли публиката с осъществяването си. „ Публиката потвърди, че любовта е по-силна от природата. Благодаря на всички, които останаха под дъжда и дадоха сърцата си за тази незабравима за мен вечер “, сподели Ищар след осъществяването си.



През втората фестивална вечер метеорологичните условия бяха надалеч по-благоприятни, а това означаваше и доста повече гости, които изпълваха парка още в 17:00 часа. Първи в неделя бяха Алекс Раева и Mind Trips, които подгряха публиката със своя трип хоп. След тях на сцената се качиха „ Оратница “. Различното им звучене впечатли екипа на Горан Брегович, който излезе особено да гледа осъществяването на българите. „ Балканджи “ демонстрираха по какъв начин може да се съчетае рок с национална музика и бяха съвършен мост за гвоздея на вечерта.



Горан Брегович дружно с неговия „ Оркестър за сватби и погребения “ се качи на сцената тъкмо в 22:00 часа и се сля с публиката. Всички дружно не стопираха да пеят през цялата вечер. „ Страхотна аудитория и неповторима сила “, показа той след края на осъществяването си. Силно наличие имаха и двете българки в екипа му, които пееха бек вокали и танцуваха.

„ Щастливи сме, че успяхме да съберем толкоз доста хора в Благоевград. Този фестивал беше същинско прекарване за всички и съм сигурен, че това е единствено началото “, показа Илко Стоянов, кмет на Благоевград.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР